MKV-alumn: Emma Blomberg

Emma Blomberg pluggade MKV 2011-2012.

Vad pluggade du?Emma Blomberg, alumn på MKV.

• MKV 90 hp
  • Praktisk projektledning 7,5 hp
  • Religionskunskap 60 hp
  • Pedagogik 60 hp.

Vad jobbar du med/har du jobbat med?

– Efter examen har jag jobbat med tv-produktion och på olika livsstilsmagasin. Jag har bland annat varit projektledare på Aftonbladet TV, redaktör för modesjaten Modette.se och arbetat med casting, research och programutveckling på olika tv-produktionsbolag, till exempel Jarowskij och OTW.

Idag är jag redaktör på SOLO, en livsstilssajt för de som identifierar sig som unga kvinnor. Här skriver jag artiklar till sajten, gör intervjuer i text och tv-format, arbetar med våra bloggare och influencers samt planerar kampanjer och projekt. Det är ett kul jobb med stor variation och mycket kreativitet! Resan hit har varit tuff, med en hel del korta projektanställningar, men otroligt lärorik och galet kul. Branschen förändras hela tiden, vilket är superspännande, och du får chansen att prova på många olika arbetsuppgifter. Jag har gjort allt från att leta unga bönder till ett tv-format, rensa sopor på en tv-inspelning till att starta en podcast, lösa mord med en FBI-agent och intervjua Måns Zelmerlöw.

Tips till fristående kursare

– Eftersom kursen är teoretisk sökte jag praktik på sommaren, vilket jag verkligen rekommenderar. Både för att få erfarenhet och kontakter. Ett annat tips är att utnyttja exjobbet! Jag skrev min uppsats om tv-produktion, just för att jag var sugen på att arbeta med det. Genom exjobbet kom jag i kontakt med personer i branschen, som jag sedan kunde ta hjälp av när jag sökte jobb.

Lycka till!

Medie- och kommunikationsvetenskap (MKV)
Visa/dölj innehåll