MKV-alumn: Hans Albrektsson

Hans Albrektsson läste MKV år 2007-2008.

Vad pluggade du?Hans Albrektsson, alumn på MKV.

– Jag läste fristående kurser vid LiU och byggde upp min egen kandidatexamen, med MKV (90 hp) som huvudämne. Därutöver kurser i Dramakommunikation (60 hp), Retorik (15 hp) och Debatt och argumentation (15 hp).

Vad jobbar du med/vad har du jobbat med?

– Jag hade förmånen att jobba extra på företaget Medley, som driver friskvårdsanläggningar runt om i landet, under mina studieår. Direkt efter avslutade studier blev jag erbjuden en tjänst som marknadskommunikatör på företagets huvudkontor. Efter tre år fick jag en ny roll som Informationsansvarig, med ansvar för företagets PR-arbete, mediakontakter och interninformation. Efter ytterligare tre år tillträdde jag tjänsten som informationschef och fick plats i företagets ledningsgrupp. I denna roll har jag helhetsansvaret för Medleys internkommunikation, kriskommunikation och externa kommunikation gentemot uppdragsgivare, media och samarbetspartners. 

Vid sidan av min huvudsakliga sysselsättning på Medley driver jag ett eget bolag som erbjuder konsulttjänster inom kommunikation. 

Tips till fristående kursare

Var kreativ och ambitiös i studierna, men se även till att ha riktigt kul under studietiden. Använd gärna uppgifter (både små och stora) och uppsatser som en möjlighet att komma i kontakt med personer, organisationer och företag som du är intresserad av.  För mig var det helt rätt att ha ett extrajobb under studietiden, ett par timmar i veckan hinner man ofta med. Det kan generera kontakter, meriter och ge ingångar till framtida jobb. 

Medie- och kommunikationsvetenskap (MKV)Visa/dölj innehåll