MKV-alumn: Jon Lindholm

Jon pluggade MKV 2006–2007.

Vad pluggade du?  Jon Lindholm, alumn på MKV.

• MKV, 90 hp
  • Statsvetenskap, 60 hp
  • Grafisk design, 30 hp

Vad jobbar du med/har du jobbat med?

– Direkt efter jag studerat färdigt arbetade jag som egenföretagare och gjorde framför allt analyser och arbeten inom webbkommunkation. Därefter tog jag ett jobb som webbstrateg på Configura i Linköping, där jag arbetade med deras digitala strategi. Efter något år på företaget utvecklades min roll och jag gick mer mot att arbeta med kommunikation och marknadsföring i ett bredare perspektiv. Jag blev då kommunikationschef och var ansvarig för företagets externa och interna kommunikation. Efter ett par år på Configura gick jag vidare till att bli marknadschef på Netadmin System, också i Linköping. Som marknadschef är jag ansvarig för hela företagets marknadsföring i allt från kampanjer till vilka marknader vi ska fokusera på. Både Configura och Netadmin är så kallade B2B-företag, vilket innebär att det inte är slutkunder man säljer till utan till andra företag. Det ställer såklart andra krav på kommunikationen och det gäller även att hitta rätt kanaler där kunderna finns. Det är en utmaning som är spännande och utmanande på samma gång.

Tips till andra fristående kursare

– Att läsa fristående kurser ger dig många möjligheter att skapa den utbildningen som du tycker är bäst och som du tror mest på. Jag tror det är bra att ha en bred utbildning med olika ämnen i bagaget. Inom kommunikationsbranschen är det allt mer kommunikation som sker digitalt, och då inte bara via sociala medier. Därför skulle jag säga att det är bra att skaffa sig teknisk kunskap och förståelse för olika tekniska lösningar då jag tror detta kommer bli allt viktigare för framtida kommunikatörer.

Medie- och kommunikationsvetenskap (MKV)
Visa/dölj innehåll