MKV alumn: Julia Åslund

Julia Åslund läste MKV 2013-2015.

Vad pluggade du? MKV-alumn Julia Åslund

• MKV 90 hp
  • Ekonomi 60 hp
  • Marknadsföring 15 hp
  • Mediepraktik 15 hp

Vad jobbar du med/har du jobbat med?

– Under tiden jag skrev min kandidatuppsats i MKV 3 praktiserade jag fyra dagar i veckan på PR-byrån Ullman PR i Stockholm. Där fick jag en lärorik inblick i PR-världen och fick upp ögonen för PR-yrket. Efter en utbytestermin i München våren 2015 tog jag examen och flyttade direkt till London där jag hade fått en betald praktikplats på den prisbelönta PR-byrån Unity PR. Där fick jag otrolig internationell erfarenhet av branschen samt fick planera och genomföra enorma PR-kampanjer och evenemang. I januari 2016 flyttade jag tillbaka till Stockholm för att jobba som PR-assistent på Andréasson PR i 10 månader innan jag landade mitt drömjobb som Marketing Coordinator på Academic Positions. Jag får nu planera och genomföra kampanjer för ett företag som jag verkligen brinner för.

Tips till fristående kursare:

– Tänk på att utnyttja er tid på universitetet så mycket som möjligt. Gör en utbytestermin, gör praktik, engagera dig i någon organisation och samla så mycket bredd på kurserna som möjligt för att få ett varierat och internationellt CV. Det har jag av min erfarenhet lärt mig är jätteviktigt för arbetsgivare.

"Julia byggde sin egen kandidatexamen med fristående kurser" – Metro, 14 maj 2018

Medie- och kommunikationsvetenskap (MKV)
Visa/dölj innehåll