MKV-alumn: Marie Hallerfelt

Marie Hallerfelt läste MKV 2013.

Vad pluggade du?

MKV 90 hp (fristående).

Vad jobbar du med/har du jobbat med?

– I samband med mina studier i MKV fick jag möjlighet att skriva C-uppsats och göra praktik på Sjöfartsverket i Norrköping. Där blev jag erbjuden ett vikariat på Kommunikationsavdelningen som jag klev på direkt efter avslutade studier. Nu har jag en tillsvidareanställning på Sjöfartsverket. Jag jobbar framför allt med internkommunikation både med strategiska frågor och operativt arbete såsom webb. Vi har en spännande verksamhet som finns utmed hela Sveriges kust och organisationen består av många olika yrkesgrupper där stora delar av verksamheten bedrivs 7/24. Vilket innebär stora kommunikationsutmaningar.

Jag ingår även i pressberedskapen på Sjöfartsverket. Pressberedskapen innebär att vi finns tillgängliga för medierna dygnet runt. Vår viktigaste uppgift är att avlasta Sjö- och flygräddningscentralen i Göteborg om det uppstår en räddningsinsats som röner stort medialt intresse. Då tar vi alla inkommande samtal.

Jag har tidigare jobbat med marknadskommunikation men studierna vid MKV har definitivt gett mig ny och större kunskap om medielandskapet och medielogiken. Jag har fått flera verktyg som jag använder i det strategiska arbetet. Att jag dessutom kombinerade studierna med en praktikplats gjorde att jag direkt omsatte teori till praktik, något som för mig blev ett lyckat koncept och gav mig ett mycket roligt jobb.

Medie- och kommunikationsvetenskap (MKV)
Visa/dölj innehåll