Nämnder vid Filosofiska fakulteten

Filosofiska fakultetens nämnder ligger organisatoriskt direkt under fakultetsstyrelsen. Nämnderna både bereder ärenden till styrelsen och har beslutanderätt i vissa frågor.

Nämnder

Anställningsnämnd

Filosofiska fakulteten hanterar anställning av följande lärarkategorier: biträdande universitetslektor, junior universitetslektor, universitetslektor, biträdande professor, professor, adjungerade lärare och gästlärare.

Fakulteten hanterar även ärenden som tillhör Området för utbildningsvetenskap. Anställning av doktorander och adjunkter är delegerat till institutionerna. Anställningsprofil för anställningar som universitetsadjunkt fastställs dock i nämnden.

Sekreterare i Anställningsnämnden: Anette Ärlebäck och Maria Wallgren

Länk till anställningsnämndens hemsida

Kvalitetsnämnd avseende grundutbildning

Kvalitetsnämnden arbetar för att säkerställa att grundutbildningen vid fakulteten håller hög kvalitet och bedrivs i linje med fakultetens strategiska ställningstaganden. Detta arbete innebär bland annat att hantera frågor kring kvalitetssäkring, driva arbetet med den fortsatta utvecklingen av studentaktiva pedagogiska arbetsformer och studentrekrytering.

Det är obligatoriskt att alla kurser, som minimum, ska utvärderas med ett och samma kvalitetsutvärderingssystem. Resultatet från denna utvärdering bereds av nämnden.

Sekreterare i Kvalitetsnämnden: Lena Pettersson

Länk till kvalitetsnämndens hemsida

Forskarutbildningsnämnd

Forskarutbildningsnämnden följer löpande upp fakultetens forskarutbildning, dess handläggning och organisation. Inom nämndens ansvarsområde ligger bland annat att utveckla regelverket kring forskarutbildningarna, att underlätta samarbetet mellan olika forskarutbildningar samt att stödja internationalisering och pedagogisk utveckling. Nämnden beslutar om utseende av fakultetsopponent, ledamöter i betygsnämnd samt ordförande vid doktorsdisputationer.

Sekreterare i Forskarutbildningsnämnden: Charlotta Einarsson

Länk till forskarutbildningsnämndens hemsida

Nämnd för internationaliseringsfrågor

Nämnden för internationaliseringsfrågor hanterar frågor kring internationalisering i linje med fakultetens och universitets fastställda strategiska handlingsplaner. En stor del av nämndens arbete handlar om att hantera strategier för avtal med partneruniversitet, samt att ta fram olika typer stödformer gällande internationalisering för studenter och olika personalkategorier inom fakultetens verksamhetsområde.

Sekreterare i Nämnden för internationaliseringsfrågor: Natalia Roma Masdeu

Länk till internationaliseringsnämndens hemsida

Nämnd för kurs- och utbildningsplaner

Sekreterare i Nämnden för kurs- och utbildningsplaner: Kerstin Karlsson