Närmare en halv miljon till Musikhjälpen

– Det starkaste engagemanget för Musikhjälpen visar Sveriges
studenter, alltid annorlunda och originella i det de gör, konstaterade programledaren Kodjo Akolor. Fackeltåg och allsång drog tusentals till Stora torget och insamlingarna från LiU landade på 460 000 kronor.

Fackeltåget på väg mot Stora torgetFoto: Cecilia Olsson– Det kan bli mer. Studentkårer, sektioner, föreningar, enskilda studenter, avdelningar och anställda hade registrerat 33 digitala insamlingsbössor, men det finns andra initiativ vi inte hunnit få koll på än, säger Isabelle Strömstedt på Kommunikationsavdelningen som ansvarat för siten LiU Musikhjälpen tillsammans med studentkårerna.

LiU-studenter på Stora torget med skylt: Musikhjälpenkravallen skänker 205 942,57 kronorFoto: Cecilia OlssonMest i kronor gav Musikhjälpenkravallen i Kårallen den 15 december, ett samarbete mellan 4-verkeriet, Bi6, Clubmästeriet, D-group, Festmaskineriet, VI-Ling, Y6, LinTek, forte!, Baljan, Kårservice och brandon boys och som slutade med hela 205 942 kronor i insamlingsbössan.

Bästa fakultetssatsningen gjorde Medicinska fakulteten, som fick in 44 775 kronor i sin bössa.
Bland de anställda utmärkte sig för övrigt lärarna på arbetsterapeutprogrammet med sin tuffa utmaning till deras studenter: vi dubblar det ni samlar in! Resultatet blev 10 025 kr.

Allsångssuccé

Publikhav i motljusFoto: Cecilia OlssonDittills största publik framför buren under Musikhjälpens åtta år lyckades sjuksköterskestudenten Agnes Lundblad Karlsson få till genom allsångsidén att sjunga Stad i ljus - LiU-studenternas signum. Med operasångaren Rickard Söderberg framför mikrofonen inne i buren blev det en dundersuccé med 43 250 kronor i den bössan.

LiThe Blås kunde överräcka 32 000 inspelade (och indansade) kronor direkt till programledarna i buren och försäljningen av LiU:s Musikhjälpen-märken gav ett bidrag på 30 000 kronor.

Fackeltåget i startenFoto: Cecilia OlssonOch rektor Helen Dannetun tackar sina studenter:
– Jag blir ständigt imponerad över det driv och den kreativitet som ni visar. Det gäller inte minst nu i samband med Musikhjälpen. Ni utmanade och samlade in pengar och visade ett helt fantastiskt engagemang för de utmaningar världen står inför. Som föredömen satte ni dessutom Linköpings universitet på kartan. Jag säger bara ”Stad i ljus”!

Missade allsången? Här ligger den på Musikhjälpen Sveriges Radio.

Bilder: Fackeltåget från Borggården till Stora torget. Foto: Cecilia Olsson, studentfotograf.

Publicerad 2015-12-21

Taggar Visa/dölj innehåll