Nominerad till miljöpris

Rebecka Le Moine, biolog och student på masterprogrammet i ekologi, miljö- och naturvård, är nominerad till Årets miljöhjälte.

Rebecka Le Moine, masterstudent 2016Det är ett pris som delas ut i samarbete mellan Världsnaturfonden WWF och Aftonbladet. Hon är nominerad för sitt miljöengagemang både på hemmaplan i Linköping och för sitt arbete med att bevara tigrar i Indien utifrån ett perspektiv som gynnar både lokalbefolkning och naturvård. Hon läser på Master´s programme in ecology and the environment.

Utrotningshotade tigrar

Just nu befinner sig Rebecka Le Moine i Kambodja för att under tre månader undersöka förutsättningar för att återinföra de utrotningshotade tigrarna i Kambodja, kopplat till en gynnsam utveckling både för människor och turism.

Läs en tidigare intervju med Rebecka Le Moine