Äntligen är de här!

Under tisdagsförmiddagen fylldes gångvägen genom Campus valla av nya studenter. Nu är det dags att kicka igång höstterminen.

Nya studenter LiU 2017
- Det har varit lite fram och tillbaka och upp och ner inför terminsstarten, men nu känns det jättebra, säger Paulina Isaksson som flyttat från Köping för att studera till civilingenjör i energi - miljö - management, EMM, på Linköpings universitet. 

Nya studenter 2017Tillsammans med hundratals andra nya studenter och faddrar tågade hon genom Campus Valla till Campushallen där en scenshow väntade. Som kurskamrat får Paulina Isaksson bland andra Iben Bommelin som flyttat från Arjeplog för studier i Linköping.

- Jag har väldigt höga förväntningar på allt, och utbildningen på Linköpings universitet verkade vara den bästa inom det område jag är intresserad av, säger Iben Bommelin. 

Som ny student finns det mycket att lära sig och hålla reda på, och har man frågor finns det många faddrar att vända sig till. 

Carl Gustafsson är fadder för nya studenter 2017- Vi finns här för att svara på allehanda frågor och för att hjälpa till att få ihop grupperna. Under de första veckorna hjälper vi bland annat till med matten och är med på kvällsevenemang, säger faddern Carl Gustafsson, själv student på EMM-programmet.

- Jag minns själv hur det var när jag var ny, och hur vänliga alla faddrar var. Vi spelar nog en viktig roll för de nya studenterna när det kommer till att få dem att känna sig trygga på Linköpings universitet.