Nytt idéflöde med TEDxNorrköping

TEDxNorrköping, ett event synonymt med idéspridning och
innovativa föredragshållare, skalar upp aktiviteterna under våren på Visualiseringscenter C och CNEMA med livesändning, afterwork och föredrag av renommerade hjärnforskare.
Glödlampa mot mörk bakgrund märkt TEDxRedan denna vecka, med start den 16 februari, är det premiär för en veckas samtal i Vancouver, Canada (15-22 februari), där världsberömda tänkare, konstnärer och historieberättare kommer att dela sina "idéer värda att spridas".

Riktigt spännande blir det den 18 februari, då det blir premiär för konceptet TEDxNorrköpingsalong, med föredrag och visningar i sann afterwork-anda som tar upp aktuella och spridda teman. Denna den första av vårens fyra salonger kommer att handla om förutbestämda uppfattningar om oss själva och om andra.

Vårens höjdpunkt kommer lördagen den 12 mars kl 14-17 i Visualiseringscenter C:s domteater. Under temat ”Mind Matters” kommer tre väletablerade hjärnforskare att ge olika perspektiv på hjärnan.
Hur mycket av vårt handlande styrs av medvetna beslut? Vad händer i hjärnan hos personer som utvecklar ett drogberoende? Hur fungerar de kognitiva funktionerna hos hundar? De tre forskarna är filosofiprofessorn Patrica Churchland, University of California samt LiU-forskarna Per Jensen, professor i etologi och Markus Heilig, professor i psykiatri.

2016-02-15