Östgöta Kammarkör

Östgöta Kammarkör är knuten till Linköpings universitet. Kören grundades 1989 och består idag av 40 sångare (10 sopraner, 10 altar, 10 tenorer och 10 basar). Östgöta Kammarkör repeterar ca. 10 gånger per termin, varannan torsdag kl. 19–22 i Musicum. Kören framträder med egna produktioner eller i samarbete med orkestrar. Repertoaren består huvudsakligen av klassisk västerländsk körmusik, med tonvikt på barockmusik och nutida musik. Dirigent är Director musices Christina Hörnell.

Vill du sjunga i kör och musicera på en hög och utvecklande nivå, då är Östgöta Kammarkör någonting för dig! I Östgöta Kammarkör får du möjlighet att utveckla både ditt solistiska sjungande och ditt ensemblemusicerande. Vi jobbar projektvis och repeterar torsdagar i Musicum, Campus Valla, Linköpings universitet.

För anmälan och mer information kontakta Christina Hörnell.

Vill du sjunga med i Östgöta Kammarkör?

Östgöta Kammarkör, som i år firar 30 år som ensemble, består av ca 40 sångare som alla har god erfarenhet av körsång på hög nivå. Vi gör 3-4 konsertproduktioner per år och har vår musikaliska grund i acappellarepertoar med tyngdpunkt i körmusik från vår egen tid. Under jubileumsåret 2019 väntar samarbete med både Östgötamusiken och Norrköpings symfoniker i utvecklande repertoar från olika epoker.

Vi har ett nära samarbete med sångpedagog Mattias Danielsson som hjälper våra sångare att utveckla sitt eget sjungande i ensemblen. Repetitionstempot är högt och eftersom körens medlemmar kommer resande till repetitionerna från hela Östergötland så repeterar vi varannan vecka på Linköpings universitet. Du behöver därför ha möjlighet att förbereda dig hemma mellan repetitionerna och ha god närvaro på repen.

Som sångare i Östgöta Kammarkör har du stora möjligheter att utvecklas i ditt eget sjungande tillsammans med de övriga sångarna i ensemblen. Om du är intresserad av att sjunga med oss ser vi gärna att du har en bra sångröst, är van att läsa noter och dessutom har sjungit mycket i kör eller vokalensemble.

Om detta låter spännande och utmanande så kontaktar du snarast dirigent Christina Hörnell, christina.hornell@liu.se, tfn 070-089 69 22, som svarar på frågor och tar emot din anmälan till provsjungning.  Du kan även kontakta körens ordf Helena Lundberg, tfn 073-022 26 07 om du har frågor om körens verksamhet.

Provsjungning

Till provsjungningen förbereder du en eller två egenvalda sånger och tar med pianonoter om du önskar ackompanjemang. Därutöver får du göra omfångstest, notläsnings- och gehörsprov samt en kortare intervju. Det finns möjlighet att sjunga upp på plats i Musicum, Linköpings universitet, en kortare stund före din provsjungning.
Varmt välkommen till oss!

Christina

Östgöta Kammarkör sjunger i Vanga kyrka
Östgöta Kammarkör, Konsert i Vanga kyrka, 2015. Foton Peter Holgersson
Christina Hörnell, director musices vid Linköpings universitet. Dirigent vid akademisk högtid 2017.
Christina Hörnell
Östgöta Kammarkör, konsert Vanga kyrka
Körmedlemmar
Östgöta kammarkör, Linköpings universitet