Parisa, tidigare student

Namn: Parisa Hassan Zadeh
Utbildning: Civilekonom, examen 2014
Jobb: Gruppchef på Danske Bank

Parisa Hassan Zadeh tidigare studentVad arbetar du med idag och vad är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?

- Jag arbetar idag som gruppchef på Danske Bank och har över 30 anställda. Min avdelning arbetar i huvudsyfte med proaktiv kundkommunikation mot bankens privatkunder i hela Sverige. Det innebär dels att jag har ansvar för att mitt team bidrar med värde och service till våra kunder samt att de har rätt kompetens att utföra sina uppgifter väl. Jag sitter även med i olika projekt och diskuterar strategiskt hur och på vilket sätt vi ska kommunicera med våra kunder i framtiden. Ett väldigt utmanande och spännande jobb där jag växer dagligen, specifikt för att jag har så många härliga anställda! Jag får även möjligheten att arbeta aktivt med rekrytering under hela året då jag tycker det är så spännande att träffa nya människor och försöka hjälpa dem vidare i karriären. 

På vilket sätt har du nytta av din utbildning i ditt arbete?

- Jag har verkligen fått en gedigen grund att stå på och har väldigt lätt för att kasta mig in i nya case och lösa problem. Jag har god förståelse för hur företag och organisationer arbetar i Sverige men även internationellt, samt vilka utmaningar de ofta möter. Jag växte även väldigt mycket utav att få vara aktiv i olika projekt och föreningar på LiU så som Börsgruppen, Unga Aktiesparare etc. Det var faktiskt en av de roligaste sakerna från studietiden, att få möta nya människor, få vara med att skapa nya saker och driva fram idéer. Det var helt fantastiskt!

Var du på en utlandstermin och hur var det?

- Jag hade planerat att endast åka en termin till USA för att studera och sedan komma tillbaka till LiU, men jag fick faktiskt stipendium där så jag fortsätta ett helt år i USA med både studier och Internship. Det var den bästa perioden under min studietid. Jag lärde mig otroligt mycket från att studera i USA, specifikt International Management, vilket de är väldigt duktiga inom, men även att få ha ett Internship och se hur företag samt organisationer arbetar internationellt. Jag träffade även vänner där för livet och det är jag mycket tacksam över.

Om du blickar tillbaka på dina studier är det något speciellt du tänker på då?

Börsgruppen! Jag lärde mig otroligt mycket från Börsgruppen samt lärde känna många nya intressanta personer som jag än idag har kontakt med.  Sedan älskade jag kursen Ekonomisk Styrning som vi hade under fjärde året. Det var en av de roligaste kurserna någonsin. Vi hade många nya case kontinuerligt, mycket grupparbete och det var ett högt tempo. Jag skulle lätt kunna gå den igen!

Utbildning