Podcasttävling – hör bidragen här

Under våren 2018 anordnades en podcast-tävling tillsammans med Bauer Medias digitala plattform Radio Play. I tävlingen kunde studenter vid den fristående kursen "Podcast - ljudgestaltning, dramaturgi och produktionsvillkor" delta. I prispotten låg ett kontrakt för sin podd hos Radio Play.

Nu står det klart vem av LiU:s studenter blir Radio Plays nya poddstjärna 2018: Mattias Edborg med podden "Mannen med den gula rocken". Tävlingsbidragen hittar du här nedanför!

Om tävlingsbidragen och omröstningen

Fyra modiga producenters bidrag har nominerats till tävlingen. Röstningen har skett på RadioPlays tävlingssida. Omröstningen var öppen mellan den 13 april och den 8 maj. Lyssna på bidragen och vinnaren nedan.

Fotbollskärlek

Fotbollskärlek - podcast
Fotbollskärlek: Jeremias Varas

Fotbollskärlek lyfter tysta eldsjälar inom svensk fotboll som jobbar bakom kulisserna. Mirza Tule intervjuar människor i Sverige som hellre tvättar kläder för Division 6-lag på lördagar, än att titta på Premier League eller Allsvenskan.

Två rum och kök

Två rum och kök: Ett liv på fyra hjul

Det finns tusen sätt att bo på, hus, bilar, båtar, kojor, slott. Följ med till ett tantrakollektiv, in i husvagnslivet, ut på Atlanten, vi reser land och rike runt där vi för varje avsnitt får möta en ny person, med ett nytt sätt att bo. Vi heter Clara och Joakim, det här är podden två rum och kök!

Minnets melodi

Minnets melodi - podcast
Minnets melodi: Klementyna och kunskapens garderob

Under uppväxten i Polen älskade Klementyna att gå i skolan. Nu är hon 89 år och studerar arabiska vid sitt köksbord i Tensta. I veckans avsnitt tar hon med sig Fredrik in i kunskapens garderob – i jakten på Toscas enda aria.

Vinnaren av tävlingen: Mannen med den gula rocken

Mannen med den gula rocken

Lyssna på denna följetongsdrivna podcast där en berättelse skrivs av flera författare och där varken du som lyssnar eller du som skriver vet hur den kommer att sluta. Här samlas unika historier berättade av er!

Personerna bakom poddarna

Mannen med den gula rocken

Mattias Edborg.

Fotbollskärlek

Mirza Tule.

Två rum och kök

Clara Karlin, Joakim Malmberg, Vendela Hansson, Alfred Emanuelsson Vretander.

Minnets melodi

Fredrik Nilsson.

Detta är podcastkursen

Fler premiärer från kursen
Visa/dölj innehåll

Inte alla som går podcastkursen 2017/2018 har deltagit i tävlingen med Radio Play. Här har du möjlighet att ändå höra deras premiäravsnitt. En röd tråd i dessa premiärer är det lokala perspektivet från Norrköping.

Omslagsbild SkvallertorgetSkvallertorget

Skvallertorget är en podcast om människorna i Norrköping. Om berättelserna bakom de anonyma ansikten du ser i din vardag. Här får du höra riktiga människor berätta om sig själva och sina liv. Skvallertorget är för dig som vill lära känna Norrköping på riktigt.

Hör avsnitt 1 här:

Omslagsbild för Inside NorrköpingInside Norrköping

Inside Norrköping är dokumentärpodcasten där de lokala berättelserna får ta både tid och plats.

Hör avsnitt 1 här:

Omslagsbild The listening post NorrköpingListening Post Norrköping

Listening Post Norrköping är i samtal med staden. Vi ställer en fråga varje månad och samlar många, gärna otippade röster i ett försök att skildra Norrköpings djupaste tankar. Frågorna kan beröra allt mellan kärlek och politik. Det viktiga är att alla kan delta.

Bli en del av samtalet och hör det senaste avsnittet på Facebooksidan Listening Post Norrköping.

Artiklar