Här väcks intresset för vidare studier

Omkring 50 forskare och 3000 elever deltar i Populärvetenskapliga veckan på Linköpings universitet. Med flertalet seminarier och en utställning hoppas man kunna väcka intresset för vidare studier.

Popveckan 2017

Det bjuds på ett fullspäckat program under Populärvetenskapliga veckan på Linköpings universitet och man räknar med att omkring 3000 gymnasister kommer att delta. Målgruppen är gymnasieelever i årskurs 2 och 3, men seminarierna är också öppna för allmänheten, och även andra årskurser har letat sig dit.

- Vi är här för att lära oss mer om vetenskap, säger Linn Andersson som går i årskurs nio på Berzeliusskolan i Linköping.

Tillsammans med hennes klasskamrat Selma Ahlström deltog hon i flertalet av de seminarier som erbjöds under tisdagen.

- Vi vill båda gå naturvetenskaplig inriktning på gymnasiet, så det här är intressant. Jag själv skulle vilja läsa till läkare framöver, säger Selma Ahlström.

Under veckan, som anordnas för 15:e gången, hålls kortare seminarier i många olika ämnen. Syftet är att inspirera eleverna till att läsa vidare efter gymnasiet. Populärvetenskapliga veckan pågår mellan tisdag och torsdag och på tisdagen var temat naturvetenskap, teknik, data och medicin.

Pop-veckan 2017- Jag har alltid varit intresserad av teknik, och vill läsa till civilingenjör eller liknande, helst här vid Linköpings universitet om jag kommer in, säger Erik Holmer som går årskurs två på Berzeliusskolans teknikprogram.

Under dagarna anordnas också en mässa där eleverna bland annat får möjlighet att prata med studievägledare om framtida studier, och med studenter om studier och studieliv.

Program för veckan:

Fler bilder från dagen - foto Charlotte Perhammar: