Populärvetenskapliga veckan

Banner för popveckan

Populärvetenskapliga veckan vid LiU 17-19 oktober 2017

Kom och träffa LiU:s mest framstående forskare och lyssna på när de berättar om sitt arbete på ett populärvetenskapligt sätt.

Målgruppen är gymnasieelever i årskurs 2 och 3, alla lärare, oavsett verksamhetsområde, som vill fylla på sin egen kunskapsbank med aktuell forskning. Populärvetenskapliga veckan innehåller ett program med seminarier och utställning där ni kan möta forskare, dok­torander och studenter.

Seminarierna är även öppna för allmänheten.

Klicka här för att ladda ner programmet (pdf).

I samband med lunchpausen under samtliga dagar arrangeras en utställning där du får ta del av intressanta forskningsprojekt och prata med forskare från universitetet.

Ämnesinriktningen för dagarna:

17 oktober: Naturvetenskap, teknik, data och medicin.

18 oktober: Samhälle, ekonomi och humaniora.

19 oktober: Naturvetenskap, teknik, data och medicin.

Anmälan

Anmälningar till årets Populärvetenskapliga vecka startar den 29 maj. Evenemanget riktar sig till gymnasielever och deras lärare men är även öppen för allmänheten. Ni anmäler er genom att ange antalet deltagare till en specifik dag och ni får sedan en bekräftelse till er mejl om ni får plats (max 1 000 personer/dag).

Deltagandet är kostnadsfritt men ni bör höra av er om ni får förhinder, då det snabbt blir fullbokat och vi då kan låta andra få delta istället

Till anmälan.

Se bild, film, och nyheter från tidigare år

Rebecca Havedahl

Cecilia Olsson

Populärvetenskapliga veckan – the movie

Spännande föreläsningar och utställningar som visar upp LiU:s forskning. Se filmen om hur ett besök på Populärvetenskapliga veckan kan se ut.