Premiär för Östgötamorgon

Alumner och andra tidigare östgötar i Stockholm ska inspireras att flytta tillbaka till Östergötland. Det är syftet med Östgötamorgon, en serie frukostmöten med premiär den 22 september.

Östgötamorgon-2016

Mötena bjuder på frukostbuffé, mingel och intervjuer med aktuella östgötar. Först ut är programledaren och journalisten Lennart Ekdal, bördig från Linköping, som intervjuas av Motalasonen tillika journalisten Claes de Faire. Platsen är Scandic Hotel Anglais i Stockholm.

Bakom arrangemanget står tolv östgötska kommuner och Region Östergötland. De är angelägna om att attrahera både nya och sedan tidigare utflyttade östgötar för att möta regionens kompetensbehov.

Linköpings universitets roll i projektet är att skicka ut inbjudan till tidigare studenter.

– Det är viktigt för kvaliteten på våra utbildningar att ha en god relation med alumnerna. Vi ser också att de är några av universitetets och regionens starkaste ambassadörer. Nu skapas ett forum där före detta studenter i och kring Stockholm kan hålla kontakten med varandra och få veta mer om alla de intressanta saker som händer i Östergötland. Det är vi glada för, säger Jessica Peterson, alumniansvarig vid Linköpings universitet.

I en mätning från CMA Research som presenterades i våras redovisas att 32 procent av alumnerna kan tänka sig att flytta inom de närmsta åren och de flesta önskar bosätta sig i en ”mellanstor” stad.

– Östergötland har mycket att erbjuda, inte minst många spännande företag, men det gäller att vi är aktiva och bearbetar marknaden. I Östgötamorgon skapar vi en mötesplats och kontaktyta där vi kan fånga upp intresse för vår region och förhoppningsvis också hitta konkreta matchningar mellan arbetstagare och östgötska företag, säger regionråd Anita Jernberger (L) på Region Östergötland.

Mer information finns på ostgotamorgon.se