Årets största fest

En högtidlig ceremoni följd av en fest i glädjens tecken – så blev årets promotions- och installationshögtid i De Geer-hallen i Norrköping på lördagen.

Carin Franzén promoverar en filosofie doktorFoto: Peter HolgerssonNya professorer installeras av rektor Helen Dannetun, fr v Renne Wever, Louise Trygg och Johanna Rosén.Foto: Peter Holgersson24 nya professorer fanns på plats för att installeras. De forskar inom en rad områden, som design, energi, fysioterapi, genusvetenskap, IT, miljö, tunnfilmsfysik och visualisering. På storbildskärmar visades korta filmer där de gav inblickar i sin forskning och vad som driver dem.

Därefter var det dags för var och en av årets sex hedersdoktorer och 84 doktorer att träda fram och få sina hattar, kransar och diplom och ta emot publikens hyllningar. Släktingar och vänner fanns på plats och fick även tillfälle att glädjas tillsammans med de nya doktorerna och professorerna i minglet efter ceremonin.

Festligt och gott på promotionsmiddagen.Foto: Peter HolgerssonFesten fortsatte med en bankett i Flygeln för cirka 550 personer med god mat och dryck och hög stämning. Det bjöds på underhållning av Linköpings Studentsångare och dansare från Folke Dansteater, dessutom tal och allsång. Det hela fortsatte långt in på småtimmarna med dans till Lusen Big Band och den traditionsenliga vickningen med Janssons frestelse, knäckebröd med västerbottenost och öl innan de sista festdeltagarna gav sig av hemåt – trötta, men till synes mycket nöjda.