Quintek - för dig som ska delta i aktiviteten

Du har blivit antagen som deltagare på Quintek. Grattis och välkommen till detta event. Vi kommer hjälpa dig få inblick i studentlivet och rusta dig med erfarenhet så att du kan ta beslut om ditt liv efter gymnasiet.

Foto Miltton Agency

Du har säkert haft funderingar om hur undervisning på ett universitet går till, hur det är att göra tentor. Du kanske längtar efter att få flytta hemifrån, eller så undrar du om det kommer kännas konstigt eller ensamt att bo utan familjen? Hinner man göra något utanför studierna? Kan jag fortsätta med min hobby och kommer jag hitta likasinnade att umgås med? Kommer alla andra känna varandra? Dessa, och många andra frågor snurrar i mångas huvud när man i slutet av gymnasieutbildningen ska ta beslut om nästa steg.

Vi har utformat Quintek för att besvara så många av dessa funderingar som möjligt och för att ge dig möjlighet att på ett tryggt sätt få svar på alla andra funderingar du kan ha när det gäller allt som har med studentlivet att göra.

Än en gång, välkommen till Quintek och LiU!

Praktisk information Visa/dölj innehåll

Hur tar jag mig till LiU?

Du kommer med buss eller tåg till Linköpings resecentrum och därifrån tar du någon av bussarna nummer 4, 12 eller 20. Åker du med 12 eller 20, kliv av på hållplats Universitetet. Tar du buss nr 4, kliv av på Nobeltorget. Tidtabell och info hur du köper biljett finns på ostgotatrafiken.se. Vi tipsar också om att det går att inkludera lokaltrafikbiljett i din tågbiljett, välj destination Linköpings universitet redan när du beställer tågbiljetten.

Var samlas vi?

Vi samlas vid Studenthuset. Klicka här för karta, där ser du också hur byggnaden ser ut. Den går inte att missa :) Skulle du behöva kontakta någon av oss, ring 013-282470 (Lejla) eller 013-282840 (Ann-Kristine).

Vad behöver jag ta med?

• Ombyte till kvällens sittning, om man vill
  • Det man behöver för övernattningen

Tänk på att packa i ryggsäck och inte för tungt, så du kan ha med dig väskan under aktiviteterna.

Hur gör vi med mat?

LiU bjuder på lunch båda dagarna. Eftermidagsfika dag ett och förmiddagsfika dag två får du också. Och på kvällen dag ett får du middag under sittningen. Frukost dag två serveras på hotellet.

Övernattning?

De som valt att sova över i Linköping, kommer bo i dubbel- eller trebäddsrum på Scandic Linköping Väst, som ligger i Ryd (området där de flesta av våra studenter bor, antingen i korridor eller studentlägenhet), ca 10 minuters promenad från Campus. Man delar rum med annan deltagare av Quintek. Åker du hit med en kompis och vill helst dela rum med denna, säg till så sätter vi er tillsammans.

Campus Valla - Campus Norrköping och tillbaka?

På morgonen dag två kommer en abonnerad buss hämta upp oss från hotellet för avfärd till Norrköping. Efter besöket i Norrköping, kan man ta sig hemåt därifrån, eller åka buss eller pendeltåg tillbaka till Linköping för vidare färd hem.

Om jag har frågor? Visa/dölj innehåll

Om våra campus Visa/dölj innehåll

Om du väljer att plugga på Linköpings universitet och inom teknik eller naturvetenskap, kommer du hamna antingen på campus Norrköping eller campus Valla i Linköping. Campus Norrköping ligger centralt i staden i nyrenoverade, luftiga lokaler med oslagbar utsikt mot strömmen och nära till allt. Campus Valla ligger lite utanför Linköpings stadskärna och är vårt största campus.

Vi hade förstås velat ta er med på rundtur på våra fina campus på riktigt, men tills det är möjligt hoppas vi att dessa filmer kan ge en liten bild.

Quintek i sociala medier Visa/dölj innehåll

Taggar Visa/dölj innehåll