Rekordmånga deltagare vid visualiseringsgala

250 personer var på plats vid visualiseringsgalan C Awards när morgondagens stjärnor inom visualisering och interaktion belönades.

C Awards är en tävling där innovativa studentprojekt inom visualisering får chansen att bli verklighet. I år fyller arrangören Visualiseringscenter C fem år och passade därför på att krydda C Awards med en extra stor visualiseringsgala.

Sex vinnarlag korades under torsdagskvällen och erhöll tillsammans 60 000 kronor i prispengar.

Lockar ett 30-tal bidrag

– Bidragen har en imponerande bredd vad gäller teknisk höjd, idérikedom, och kreativitet. Men det är inte bara för de fina priserna eller den höga nivån som den här tävlingen är så häftig – det personliga mötet är minst lika viktigt. Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda den här arenan för interaktion. Den ger inblick och försprång till framtidens kompetensbank, säger Anders Ynnerman, VD för Visualiseringscenter C.

Tävlingen lockar varje år ett 30-tal bidrag, med studenter från Linköpings universitet, KTH och Chalmers. En jury bestående av forskare och representanter från näringslivet utser vinnarna.

Visualiseringscenter C i Norrköping är ett center för visualisering och medial gestaltning. C Awards har skapats för att främja utvecklingsmöjligheter för universitetsstudenter inom media-, data-, kultur- och konstutbildningar på Sveriges universitet och högskolor.

Priser i sex kategorier

– Som ett tecken på hur betydelsefullt C Awards har blivit, kan jag nämna att Stiftelsen för Strategisk Forskning har anslutit som huvudfinansiär de närmaste tre åren. Det är vi mycket glada över eftersom det ger oss ännu mer kraft och lust att satsa på att utveckla C Awards till bli en ännu större och nationellt ansedd tävling, säger Anders Ynnerman.

Lagen tog emot priser för sina bidrag i sex kategorier.
  • Bästa visuella effekt i film och rörlig bild – vinnare Filip Kantedal och Simon Hedlund. Kreativ teknisk tillämpning – vinnare Isabelle Forsman, Jonathan Bosson, Olle Grahn och Johan Nordin.
  • Kreativ teknisk tillämpning – vinnare Isabelle Forsman, Jonathan Bosson, Olle Grahn och Johan Nordin. 
  • Teknisk excellens – vinnare Oscar Westberg.
  • Nästa publikmagnet – vinnare Alexandre Andrieux, Arthur Câmara, Vera Fuest, Mladen Milivojevic, Midas Nouwens, Konstantina Pantagaki och Nora Tejeda.
  • Bästa affärsmöjlighet – vinnare Rickard Larsson, Annika Strålfors, Tomas Andersson, Jim Andersson och Erica Bronge.
  • Bästa internaktionsdesign – vinnare Joakim Deborg, Mikael Zackrisson, Sebastian Piwell, Teodor Vik och Marcus Nygren.

Visualiseringscenter C 

Foto: Pressbild från Visualiseringscenter C

Publicerad 2015-09-18