LiU söker ny rektor

Ett av de viktigaste och mest spännande uppdragen i Sverige ska nu tillsättas – Linköpings universitet söker ny rektor.

LiU söker ny rektor Foto Magnus JohanssonEtt samhällsviktigt och spännande uppdrag söker sin ledare – Linköpings universitet söker ny rektor. Med 32 000 studenter och 4 000 medarbetare vid fyra campus är Linköpings universitetet ett av landets större lärosäten med verksamheter inom vetenskapsområdena för teknik och naturvetenskap, samhällsvetenskap och humaniora, medicin och vård samt utbildning.

På LiU finns en levande tradition av tvärvetenskap och nära samverkan med näringsliv och andra samhällsaktörer med målet att bidra till en samhällsutveckling baserad på kunskap. Linköpings universitet attraherar framgångsrikt externa forskningsmedel och uppmärksammas internationellt för framgångar inom sin forskning. Studenter rekryteras internationellt och från hela landet och hör som alumner till de mest eftertraktade på en global arbetsmarknad.

Är du behörig professor eller lektor och en person med egenskaper som mod, nytänkande och genomförandekraft som kan leda och utveckla verksamheten vid Linköpings universitet? Sök då uppdraget genom att gå in på länken till kungörelsen nedan.

Frågor? Kontakta oss!

I denna rekrytering samarbetar vi med Michaël Berglund AB, vänd dig gärna till dem för frågor kring rekryteringen. Ansvariga rekryteringskonsulter är:

Ewa Olszewski
Ansvarig rekryteringskonsult
ewa.olszewski@michaelberglund.se
Tfn: 073-368 84 77

Jacob Severin
Rekryteringskonsult, ansvarig för kandidatkontakter
jacob.severin@michaelberglund.se
Tfn: 073-777 68 05

Har du frågor är du också välkommen att kontakta:

Lena Sommestad
Universitetsstyrelsens ordförande
lena.sommestad@lansstyrelsen.se
Tfn: 010-224 33 83

Pia Rundgren
HR-direktör
pia.rundgren@liu.se
Tfn: 013-28 66 12

Välkommen med din ansökan!

Till kungörelsen