Repris på Stad i ljus

Minns någon stämningen på Stora torget i Linköping för ett år sedan? Den 26 november är det dags igen. Det är studentföreningar på LiU som tagit initiativet till allsång i samband med att stadens julbelysning invigs.
Stora torget fullt med människor under Musikhjälpen 2015Foto: Cecilia Olsson– Vi vill visa att sången ligger alla LiU-studenter varmt om hjärtat, säger Thomas Michaneck, 1:e Qurator på Wermlands Nation och som nu vill sprida kännedom om eventet.

Bakom idén till allsångsreprisen står förutom Wermlands Nation kören LiHtösen samt studentkårerna LinTek, Consensus och StuFF och Visit Linköping, som arrangerar invigningen av julbelysningen ”Vinterstad i ljus” nappade förstås på LiU-studenternas förslag.

Nu hoppas studentföreningarna på lika hög stämning på Stora torget som vid den magiska allsången förra året då Musikhjälpen dessutom noterade tidernas publikrekord utanför buren.

Vinterstad i ljus invigs den 26 november 16.30, bland annat med underhållning av Sabina Ddumba – som också var årets artist på LiU:s Kalasmottagning i höstas. Allsången beräknas komma in i bilden någon kvart senare.

Kolla in ”originalframförandet” med Richard Söderberg, Musikhjälpen 2015

Senaste nytt från LiU