Rymden i skolan

NATDID haft ett tema kring rymden under våren 2016, där vi på olika sätt uppmärksammat hur rymden kan användas i skolans undervisning. Bland annat har vi haft besök av Sveriges enda astronaut.

Fuglesang 

I maj arrangerade vi tillsammans med CETIS (Centrum för tekniken i skolan) och Rymdstyrelsen en föreläsning i Linköping med Christer Fuglesang. Han berättade då för lärare och lärarstudenter om sin väg upp till rymden och tillbaka. Mer om Christers besök i denna nyhetsartikel från Linköpings universitet: http://www.student.liu.se/nyhetsarkiv/1.683131?l=sv.

Det finns en stor mängd resurser på nätet som lärare kan använda i sin undervisning. Till exempel har NASA en sida som handlar om utbildning, där det finns länkar till resurser (https://www.nasa.gov/offices/education/about/index.html). Ett annat exempel är http://astroedu.iau.org/ där läraktiviteter för skolan är fritt tillgängliga. Allt material på denna sida granskas av astronomer och erfarna lärare. Detta är ett sätt att säkra att materialet håller hög kvalitet, vilket annars kan vara svårt att bedöma.

2016-06-27