Så är det att plugga på MKV

Medie- och kommunikationsvetenskap handlar om kommunikation i vid bemärkelse, men med inriktning mot den medierade kommunikationen i samhället. Vi frågade några studenter på första terminen om vad de tycker om studierna.

Porträtt av studenten Emma Karlsson”Jag vill gå vidare inom kommunikation”

Emma Karlsson: Mitt mål är att arbeta inom kommunikation och PR och valde att läsa MKV för att det kändes som en bra grund för att sedan kunna specificera mig inom kommunikation. Jag gillar kurserna, det är bra föreläsningar och intressanta seminarier.

Porträtt av studenten Albin Kallryd"Studiebesöken lockade mycket”

Albin Kallryd: Jag är intresserad av media och tycker det här är en spännande utbildning. I förra kursen gjorde vi studiebesök och det lockade mycket när jag valde utbildningen, det ger en bra överblick. Jag vill bli journalist – tror jag – och det här är en början.

Porträtt av studenten Jenny Kron”Det är viktigt att förstå medierna”

Jenny Kron: Jag läser MKV som inriktning på mitt kandidatprogram, Fred- och utvecklingsstudier och känner att det är ett bra komplement med tanke på hur situationen ser ut i världen idag. Kommunikation fyller en viktig funktion i allt ifrån företag till organisationer och föreningar och det är viktigt att kunna ställa sig kritisk till olika medier men också att förstå dem.

Porträtt av studenten Pierre Holm Petersson

”Jag skapar min egen profil”

Pierre Holm Petersson: Jag är sugen på att bli kommunikatör och här kan man designa sin egen utbildning och själv välja hur man vill profilera sig. Utbildningen har än så länge uppfyllt mina förväntningar!

Alumner från MVK berättar om livet efter examen
Visa/dölj innehåll

Medie- och kommunikationsvetenskap