Rivstart för Service Design for Innovation

Med rekrytering av nio doktorander rivstartar den europeiska forskarskolan SDIN för tjänstedesign för innovation i ett samarbete mellan sex europeiska universitet, däribland LiU.

– Linköpings universitet deltar som ledande designforskningsaktör kring tjänster och tjänsteinnovation, säger Stefan Holmlid, docent i tjänstedesign vid Institutionen för datavetenskap.

Forskarskolan Service Design för Innovation, SDIN, är ett samarbete mellan sex europeiska universitet och några innovationsdrivande aktörer, som Experio Lab vid Landstinget i Värmland.

– Det är väldigt spännande att tillsammans med andra framstående forskarmiljöer få dra igång en forskarskola där designdriven forskning bidrar till ett tvärvetenskapligt sammanhang, fortsätter han.

– Förutom att vi kommer att kunna möjliggöra för doktorander att göra intressant och aktuell forskning, kan vi bidra med vår långa erfarenhet av att bedriva forskarskolor och med erfarenheterna från den framgångsrika nationella designforskarskolan Designfakulteten, i uppbyggnaden av en europeisk forskarskola.

Nu rekryterar SDIN nio doktorander inom olika ämnesområden som till exempel design, marknadsföring och datalogi.

Fotnot: Universiteten bakom SDIN är Universidade do Porto, Lancaster University, Karlstad universitet, Linköpings universitet, Fachhochschule Köln samt Maastricht University.

Mer information om SDIN

Publicerad 2015-03-30