LiU-studenter tog hem SM i ekonomi

Linköpings universitet har landets smartaste ekonomer. För andra året i rad tog ett LiU-lag hem segern när årets svenska mästerskap i ekonomi avgjordes i helgen. Det vinnande laget bestod av Erik Almgren, Nils Schönning och Rikard Björkman.

Vinnarna i SM i ekonomi 2017.– Det känns superbra. Tävlingen var rolig och att vinna är ett kvitto på att man fått ut något av sin utbildning. Det är något att skriva på sitt CV, säger Nils Schönning.

Totalt deltog 141 lag från olika lärosäten i tävlingen. Till helgens final i Luleå tog sig fyra lag från Handelshögskolan i Stockholm, Handelshögskolan i Göteborg, Örebro universitet och Linköpings universitet. Lagen fick svara på frågor inför en publik och momenten baserades på teorier och kunskaper som ingår i kurserna på landets alla ekonomprogram.

– Det var en svår tävling men vår styrka i laget är att vi resonerar oss fram till svaren och kompletterar varandra, säger Nils Schönning.

Det räckte långt – ända till en förkrossande totalseger. LiU-laget fick 39 poäng, medan motståndarlagen hamnade på 22-29 poäng. De tre LiU-studenterna kunde således höja segerbucklan och ta emot en check på 45000 kronor.

Huvudarrangör för SM i ekonomi är Sveriges ekonomföreningars riksorganisation, som sedan 1975 fungerar som en paraplyorganisation för landets ekonomföreningar och ekonomkårer.

Bildtext: Erik Almgren, Nils Schönning och Rickard Björkman i det segrande laget från Linköpings universitet.

Senaste nytt från LiU