
Hur många studenter är involverade i arbetet?
– Vi är elva personer i kommittén, och utöver det får vi hjälp av 167 jobbare, så kallade kalaspuffar. Så drygt 180 studenter.
Kalaset arrangeras för 12:e året i rad på Saab Arena. Det brukar alltid ske en del förändringar från år till år. Är det något som är nytt för i år?
– Ja, vi har ökat på uteområdet runt Saab Arena, det kommer att hända mer där. En massa studentband får chans att visa upp sig, man kan hänga runt på olika aktiviteter, det går att testa fäktning, festerierna har tävlingar – ja, det händer allt möjligt. Nytt är också att det innan kalaset kommer att delas ut gratis resekort laddade med 100 kronor till studenterna i Norrköping, utöver den Kalasbuss som går från Norrköping till festområdet.
Under dagen arrangeras också en företags- och en föreningsmässa. Kan du ge exempel på några företag och några föreningar som är där och visar upp sig?
– Flera kommuner och fackförbund är där, liksom bland annat Tekniska Verken och Östgötatrafiken. Och när det gäller föreningar så är det nånstans mellan 80 och 100 som är där och visar upp sig, alltifrån kulturföreningar till kårer och sektioner. Mässorna pågår mellan 14-18.
Och vem är årets stora artist som uppträder på kvällen?
– Sabina Ddumba, en jättebra soulartist. Hon uppträder 21.30.
Hur många besökare hoppas ni på?
– 8000, vi räknar med det. Nya studenter går in gratis. Det kostar 40 kronor för faddrar och övriga studenter, övriga som till exempel LiU-anställda får betala 60 kronor.
Du läser till högstadielärare. Vad får du med dig för erfarenheter av Kalasgeneralsarbetet in i det yrket?
– Arbetet har varit utmanande och lärorikt, jag har jobbat heltid med det sedan första februari. Jag har lärt mig mycket om mig själv, tålamod och ledaregenskaper som är bra att ha som lärare. Och så har jag lärt känna många studenter och universitetsanställda, jättekul.
Kalasmottagningen 2016