Fest i dagarna tre

På torsdag går startskottet för årets Studentorkesterfestival, SOF. Uppträdanden av 40 svenska och utländska studentorkestrar kryddas med den traditionella kårtegen genom Linköpings gator.

- Även om det är LinTek som arrangerar festivalen så är alla sektioner och fakulteter välkomna, det är viktigt att poängtera, säger Daniel Modig, SOF-general.

SOF hålls på Campus Valla och under de tre festivaldagarna kommer man kunna ta del av bland annat orkesterspelningar och andra jippon.

- Det ska finnas något för alla, annars kan det lätt bli för uppdelat. Förhoppningen är att det ska växa och bli mer som en stadsfest. Vi vill att hela Linköping lättare ska kunna ta del av den, än idag, då den till stor del är koncentrerad till Campus Valla.

Även om SOF blivit lite av en studentbubbla sedan 2011, då den för första gången hölls på Campus Valla istället för på Folkets park som då lades ner, så lockar den även idag allmänheten till sig. Det som främst lockar är lördagens traditionella kårtege, där egenbyggda ekipage av LiU:s studenter tar över Linköpings gator för en stund.

- Jag hoppas att det blir ett lyckat event. Jag tror att det kommer att komma många åskådare, och jag tror att det kommer att vara en kul upplevelse, både för kårtegbidragen och för de som tittar på, säger Daniel Modig.

Just nu sågas, spikas och målas det för fullt på grusplanen nedanför Märkesbacken på Campus Valla, allt för att hinna få kortegerna klara till på lördag. Årets tema är Sverige genom tiderna.

- Det är full rulle här nu och man ser att bidragen börjar ta form. Det är ett par dagar kvar, men jag tror att det kommer att vara fullt ös.

Hela programmet för SOF och mer info om festivalen hittar du här:

StudentOrkesterFestivalen