Sommarmaskinen

Bygg din egen fantastiska Sommarmaskin!
Bygg vad du vill, hur du vill och filma resultatet.
Ha roligt och lär dig lite mer om teknik med våra fiffiga studenter.

Rube Goldbergmaskin

Sommarmaskinen är en aktivitet för dig som går i årskurs 7 eller 8 och vill lära dig mer om teknik samtidigt som du har roligt!

Vad får man göra?

Under en vecka i juni får du bygga din alldeles egen fantastiska Sommarmaskin. Du väljer själv vad maskinen ska göra och bygger den med saker du hittar hemma. Du kommer få lära dig smarta tekniker. Våra studenter är redo att bolla idéer och hjälpa dig med roliga och fiffiga lösningar!

Sommarmaskinen är inspirerad av tecknaren Rube Goldbergs maskiner. Han är känd för att han ritade roliga och onödigt komplicerade maskiner som utförde enkla uppgifter.

Hur kommer det gå till?

Sommarmaskinen är en aktivitet på distans. Det som behövs är en internetuppkoppling, dator eller smartphone med kamera och lite fantasi.

Du kommer vara i en mindre grupp. Varje grupp har en fiffig student som mentor och coach. Hen kommer hjälpa till med idéer och ge handledning. Ni ses, diskuterar och inspireras av varandras maskiner i videomöten. Själva maskinen bygger du och filmar hemma, så att din coach kan hjälpa dig framåt.

När är det och hur anmäler jag mig?

Du kan välja på att bygga din Sommarmaskin v. 24 eller v. 25. Aktiviteten är kostnadsfri och sker på dagtid. Det finns ett begränsat antal platser och urval sker genom lottning.

Webbanmälan är stängd - men det kan fortfarande finnas platser kvar!

Är du intresserad av att göra en sen anmälan, så kontakta någon av våra kontaktpersoner via e-post. Du hittar adresserna längre ned på sidan.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

När du anmäler dig till Sommarmaskinen behöver Linköpings universitet behandla dina personuppgifter i form av namn, bostadsadress, födelseår, årskurs, telefonnummer och e-postadress för att administrera evenemanget och skicka relevant information till dig.
Behandling av personuppgifter vid anmälan

Sommarveckan gör också ett informationsutskick per post till elever i årskurs 7 och 8. Adressuppgifterna hämtas från SPAR.
Behandling av personuppgifter i samband med informationsutskick

KontaktpersonerVisa/dölj innehåll

Fler aktiviteter från SkolsamverkanVisa/dölj innehåll