Spetskunskap från forskare vid Linköpings universitet

Vid Linköpings universitet finns det många möjligheter att ta del av forskningsbaserad kunskap för att utveckla din verksamhet.

För att underlätta sökandet efter den rätta lösningen för din verksamhet finns här en sammanställning av olika möjligheter att ta del av spetskunskap från forskare vid LiU. Hittar du något som passar kan du klicka dig vidare till de olika alternativen längre ner på sidan, där hittar du även information om hur du går tillväga för att etablera kontakt.

Anlita en forskare som konsult

Utveckla din verksamhet genom skräddarsydda uppdrag anpassade efter dina behov. Genom Spetsa kan du anlita forskarkompetens för att inspirera eller utbilda dina medarbetare alternativt utvärdera eller utveckla din verksamhet. Som helägt dotterbolag till Linköpings universitet kan Spetsa erbjuda konsulter med spetskompetens inom flera olika områden.

Kunskapsutbyte kring specifika samhällsutmaningar

Samhällets nuvarande och framtida utmaningar behöver hållbara lösningar vilket leder till att nya affärsmöjligheter skapas. Society Quest är ett samverkansforum där näringsliv, samhälle och forskning möts med utgångspunkt att matcha utmaningar från samhället med akademisk kompetens. Syftet är att ge forskare insikt om relevanta frågeställningar, initiera gemensamma forsknings- och utvecklingsprojekt samt etablera nya kontakter och nätverk. Det arrangeras ungefär fyra Society Quest med olika teman varje år.

Kompetensutveckla dig genom LiU:s uppdragsutbildning

LiU erbjuder uppdragsutbildning inom flera ämnesområden som relaterar till den forskning och undervisning som bedrivs vid universitetet. Uppdragsutbildning är till för dig som har en anställning och vill utveckla din kompetens, men också för dig som är arbetslös och vill studera för att öka dina chanser att komma in på arbetsmarknaden. Din arbetsgivare eller organisation beställer då utbildning av oss.

Läs om möjligheterna

Hitta rätt

Samverkansmöjligheter för näringsliv och organisation

Undrar du över något?

Intresserad av forskning vid LiU?