Studentmedarbetare - win-win för student och arbetsgivare 

Genom studentmedarbetartjänster får LiU:s studenter möjligheter att utvecklas och omsätta sina kunskaper i ett riktigt jobb. De får värdefull arbetslivserfarenhet samtidigt arbetsgivaren får nytta av kompetens från LiU

Tre studenter samtalar vid en datorskärm Foto Charlotte Perhammar

Som studentmedarbetare får studenterna en chans att omsätta teoretiska kunskaper till praktik, samtidigt de får in en fot på arbetsmarknaden redan under studietiden. Studenterna är en viktig pusselbit då de kan bidra med kunskap och nya idéer inom sina kompetensområden.

Studentmedarbetare är ett samverkansprojekt mellan LiU och ett flertal kommunala arbetsgivare i regionen som har pågått sedan 2014. Utlysningar av tjänster sker vid två tillfällen varje år, ibland mot specifika yrkesområden och ibland med en större bredd. Det är endast studenter som studerar sitt sista år som kan ansöka. 

Lediga tjänster 2023/2024

Sju kommuner och fyra kommunala bolag söker studentmedarbetare

Sista ansökningsdag är 12 maj 2023

Kravet för att bli studentmedarbetare är att du HT-23 påbörjar ditt sista utbildningsår. Anställningsformen är en tidsbegränsad anställning motsvarande cirka 20-25 % beräknat på heltid under två terminer med start augusti/september 2023.

Se vad de olika arbetsgivarna har för olika uppdrag på följande länkar:

Linköping 

Norrköping

Mjölby

Motala

Åtvidaberg

Kinda

Vadstena

Linköping Science Park

Lejonfastigheter

Tekniska verken

Sankt Kors

Studentmedarbetaren Alvas erfarenheter

Kontkta oss om du vill veta mer