Studentpub flyttar och expanderar

Efter 13 år flyttar VilleValla Pub ut ur sitt vardagsrum. I september öppnar man upp i nya, fräscha lokaler.

 

 

- Framförallt hamnar vi väldigt nära studentbostäderna i Irrblosset. Idag måste man veta var vi ligger för att hitta hit , ingen droppar bara in, säger Joakim Lindner, som sitter i styrelsen för VilleValla Pub. 

Puben, som funnits sedan 2004, har för studenterna blivit känd för sitt breda ölutbud och sin "hemmakänsla". I dag är den belägen i en liten villa som ligger mitt i en företagspark i Östra Valla. Lokalen, med 40 kvm serveringsyta, har med sin stora nedsuttna skinnsoffa och bokhylla fylld med sällskapsspel varit en populär mötesplats för studenter. 

Joakim Lindner vid en av öltapparna.- Den lite slitna och inbodda atmosfären blir svår att ta med sig till nya lokaler, men målet är att behålla känslan av vardagsrum så mycket som möjligt.

I början av september planerar man att öppna på nytt i studentområdet Irrblosset, cirka 200 meter från där puben ligger idag. Flytten är nödvändig eftersom en rivning av huset planeras inom några år. För puben innebär flytten ett stort lyft med en ny serveringsyta på 270kvm och sittplatser som utökas från 35 till 150.  

- Vi kommer också att få ett fullt utrustat restaurangkök. Då kan vi utöka menyn och göra utbudet roligare än idag när vi bara har två spisar.

Klart är att den nya puben kommer att husera på entréplan och källarplan. På dagtid kommer det att finnas studieplatser för studenter i området och på sikt är planen att starta någon form av caféverksamhet. Utformningen av de nya lokalerna har skett i dialog mellan Studentbostäder, en arkitektbyrå och VilleValla Pub. 

- Arkitektfirman var här och vi berättade om känslan vi vill förmedla, och de har sedan försökt applicera den på det nya stället.  Vi kommer till exempel att ha bord som är målade som schack för att hålla spelbiten vid liv, säger Joakim Lindner.

Med en sådan stor expansion som flytten innebär så finns också behovet av ännu fler studenter som vill engagera sig i driften av puben.

- Vi kommer att behöva väldigt mycket folk, så de som vill engagera sig är hjärtligt välkomna att höra av sig, säger Joakim Lindner.

Fler nyheter från Liu