Six Sigma – Studentuppdrag som levererar märkbara resultat

För att få stöd i utvecklingen av produktionsprocesserna tog Axalta i Västervik del av ett studentuppdrag inom kursen Six Sigma. Resultatet blev värdefulla förbättringsförslag som företaget kunde arbeta vidare med.

Studenterna Sebastian Mausolf och Marcus Johansson från Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi genomförde ett kvalitetsrelaterat förbättringsprojekt där de analyserade och jämförde produktionsprocesserna för olika typer av pulverfärg som framställs på Axalta i Västervik.

– Möjligheten att använda studenter som kan fokusera på ett område är fantastiskt bra. Genom samarbetet med LiU kommer vi få kvalitativa förbättringsförslag i vår produktionsprocess vilket är otroligt värdefullt för oss. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete och det mervärde det bidragit till i vår verksamhet hittills, berättar Per Vannerberg, Process Engineer på Axalta.

Programkursen Six Sigma, förbättringsmetodik där processdata analyseras med hjälp av statistiska metoder, ligger bakom flera andra lyckade projekt. Enligt Peter Cronemyr, ansvarig för kursen Six Sigma vid LiU genomfördes det 16 projekt med en medelbesparing på 650 000 kronor per deltagande företag under 2015. En del företag sparade upp till 2 miljoner kronor.

KontaktVisa/dölj innehåll

Anlita studenterVisa/dölj innehåll

Fler inspirerande exempelVisa/dölj innehåll

Samverka med LiU Visa/dölj innehåll