Två hedersdoktorer föreläser för allmänheten

Tisdag den 7 november föreläser två av LiU's hedersdoktorer för allmänheten i biblioteket på Campus Valla. Det är Gunnar Elfström och Stefan Hammenbeck som medverkar i årets Strimmaserie Olika sorters historia.

Tre barn i medeltidskläder framför Linköpings domkyrka Foto: Jenny Ahlgren

Gunnar Elfström
Gunnar Elfström, författare och kulturhistoriker, kommer berätta om optimismen i Linköping under 1950- och 1960-talen. Det högteknologiska företaget SAAB växte snabbt och samtidigt blev Linköping ett allt viktigare centrum för sjukhusvård. Då lades grunden för dagens diversifierade och välmående stad.

Stefan Hammenbeck, konsthistoriker och konstintendent vid Östergötlands museum, kommer berätta om konstnären Henrik Sörensen och textilkonstnären Märta Afzelius och deras samarbete när de utsmyckade delar av Linköpings domkyrka.Stefan Hammenbeck

Föreläsningarna arrangeras av Filosofiska fakulteten. Syftet är att till allmänheten sprida resultatet av den kunskap och forskning som bedrivs på fakulteten.

Mer information och program: https://liu.se/artikel/strimman

Relaterat innehåll