Tyst minut för offren

På måndagen hölls en tyst minut på Campus Valla för att hedra de som föll offer i fredagens attack på Drottninggatan i Stockholm.

På måndagen hölls en tyst minut på Campus Valla.- Vi såg det i Stockholm och vi ser det här, att vi står tillsammans. Det är ett starkt svar till de som försöker hota och skrämma oss.

Så avslutade Helen Dannetun, rektor för Linköpings universitet, sitt tal som inledde den, av regeringen nationellt utlysta, tysta minuten.

Trots den kyliga och smått duggande måndagen så valde många att ansluta vid Blå havet på Campus Valla, där den svenska flaggan hade hissats på halv stång.

- Det är fint att man uppmärksammar det och visar vad universitet står för, säger Louis Orre som deltagit tillsammans med studiekamraten Elin GilLouis Orre och Elin Gillstam var några av de studenter som slöt upp vid Blå havet. lstam.

De var båda lediga vid tidpunkten för attacken, och för Elin Gillstam innebar det ett snabbt samtal till sin mamma som arbetar Stockholm i närheten av Drottninggatan.

- Det tog ett tag innan jag fick tag i henne, men sedan fick jag veta att hon var utom fara, säger hon.

Att den här typen av attack nu drabbat Sverige är något som väcker tankar och funderingar.

- Det blir extra påtagligt när det sker så nära, för man har alltid tänkt att det inte händer här, men Stockholm är ju bara två timmar bort. Men det är viktigt att visa att vi tillsammans står upp mot det här, för det de vill är att ju att föda rädsla hos oss, säger Louis Orre.

Se den tysta minuten här: