Under fracken ett hjärta

Redan i augusti började det spritta i stämbanden på allvar,
snart är det färdigrepeterat och frackarna är hämtade från kemtvätten. Den 26 september bjuder Linköpings Studentsångare på höstkonsert med en hel del överraskningar.

Tatuerat hjärta under skjortan på en studentsångare– Det blir en konsert i två avdelningar. Den första med klassisk manskörsrepertoar. Sibelius, förstås, eftersom det är Sibeliusår. Den franske tonsättaren Darius Milhaud står på programmet liksom ett verk av Benjamin Britten, The Ballad of Little Musgrave and Lady Barnard, där pianisten Sanna Sundstedt svarar för en fantastisk insats som ackompanjatör, säger Christina Hörnell, universitetets director musices och körens dirigent.

– Den andra avdelningen blir mer scenisk, fortsätter hon.

Scenisk, hur då? Det låter lite kryptiskt?
– Det är meningen … musiken blir lite av allt möjligt, visa, schlager och traditionell manskör … men kören kommer att jobba sceniskt på ett sätt de inte gjort tidigare. Det är också kören som svarar för idéerna och koreografi, de har fått utforska sina gränser och undersöka vad man kan göra med musik. Det tar ju också längre tid att repetera in en konsert som ska sitta i kroppen jämfört med ett framträdande där man har noterna framför sig. Det har varit en spännande och rolig resa som även krävt ett visst mod, säger Christina Hörnell och skrattar.

Höstkonserten blir något alldeles extra och med den härligaste manskören söder om Svalbard, för att nu citera studentsångarna själva.

Plats och tid: Missionskyrkan i Linköping, 26 september 2015, 16.00.

Publicerad 2015-09-16