APL-utvecklarutbildning för lärare inom gymnasial utbildning

Informationen på denna sida gäller en utbildning som LiU tidigare har gett på uppdrag av Skolverket. För närvarande planeras ingen ny omgång
av utbildningen.

I utbildningen ingår bland annat att etablera hållbara strukturer och rutiner för samverkan mellan skola och arbetsplatser samt planering, genomförande och uppföljning av elevernas kunskapsutveckling under APL. Kursen kommer ges under förutsättning att det blir tillräckligt antal sökande.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som är yrkeslärare eller APL-ansvarig med undervisningserfarenhet på något nationellt yrkesprogram, gymnasiesärskolan eller vuxenutbildning på gymnasial nivå.

Kursinformation

Utbildningen omfattar fyra utbildningstillfällen som är utspridda under året. Mellan träffarna sker eget arbete i den egna verksamheten. Efter genomförd utbildning får deltagarna ett intyg.

För att kunna erhålla intyg för genomförd utbildning måste deltagarna ha uppnått följande:

• deltagit aktivt i arbetet under och efter kurstillfällena,
  • prövat alla läraktiviteterna på avsedd målgrupp,
  • utifrån erfarenheter och litteratur bidragit med reflektioner i diskussioner om läraktiviteternas funktion.

Praktisk information om ersättning för resorVisa/dölj innehåll

Skolverket betalar resor över 200 kronor tur och retur, när du går utbildningen vid det lärosäte som är närmast dig. För en förteckning över de lärosäten som ger kursen, se Skolverkets webb: APL-utvecklarutbildning för yrkeslärare

Följande gäller vid resor:

• Alla delar av resan ska beställas vid samma tillfälle med god framförhållning. Resebyrån kan då lättare rekommendera det mest kostnadseffektiva resealternativet.
  • Tåg ska användas, när det är möjligt, vid resor inom 50 mil mellan hemorten och utbildningsorten. Tåg bokas till lägsta tillgängliga pris och i 2:a klass.

• Flygresor bokas till lägsta pris i ekonomiklass.
  • Boka icke-ombokningsbar biljett och effektivisera gärna hanteringen genom att boka flera resor samtidigt.
  • Hyrbil, resa med egen bil eller andra utlägg ersätts inte.
  • Skolverket bekostar inte heller taxiresor och eller logikostnader.

KontaktVisa/dölj innehåll

Vill du veta mer om uppdragsutbildning vid LiU?Visa/dölj innehåll