APL-utvecklarutbildning för lärare inom gymnasial utbildning

Som en del i att stödja skolors utveckling av det arbetsplatsförlagda lärandet planerar Linköpings universitet för en APL-utvecklarutbildning från mars till november 2020. Kursen ges på uppdrag av Skolverket.

I utbildningen ingår bland annat att etablera hållbara strukturer och rutiner för samverkan mellan skola och arbetsplatser samt planering, genomförande och uppföljning av elevernas kunskapsutveckling under APL. Kursen kommer ges under förutsättning att det blir tillräckligt antal sökande och att vi får finansiering från Skolverket.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som är yrkeslärare eller APL-ansvarig med undervisningserfarenhet på något nationellt yrkesprogram, gymnasiesärskolan eller vuxenutbildning på gymnasial nivå.

Kursinformation

Utbildningen omfattar fyra utbildningstillfällen under hösten 2020. Mellan träffarna sker eget arbete i den egna verksamheten. Efter genomförd utbildning får deltagarna ett intyg.

För att kunna erhålla intyg för genomförd utbildning måste deltagarna ha uppnått följande:

• deltagit aktivt i arbetet under och efter kurstillfällena,
  • prövat alla läraktiviteterna på avsedd målgrupp,
  • utifrån erfarenheter och litteratur bidragit med reflektioner i diskussioner om läraktiviteternas funktion.

Preliminära datum för träffar:

• Måndag-tisdag 9-10 mars
  • Onsdag 13 maj
  • Torsdag 10 september
  • Fredag 6 november
Skolverket står för mat och resekostnader överstigande 200 kronor, när du går utbildningen vid det lärosäte som är närmast dig.

Intresseanmälan

Anmäl dig här om du är intresserad av denna kurs. Vi meddelar dig då när vi fått klartecken från Skolverket och kursanmälan öppnar.

Praktisk information om ersättning för resor
Visa/dölj innehåll

Skolverket betalar resor över 200 kronor tur och retur, när du går utbildningen vid det lärosäte som är närmast dig. För en förteckning över de lärosäten som ger kursen, se Skolverkets webb: APL-utvecklarutbildning för yrkeslärare

Följande gäller vid resor:

• Alla delar av resan ska beställas vid samma tillfälle med god framförhållning. Resebyrån kan då lättare rekommendera det mest kostnadseffektiva resealternativet.
  • Tåg ska användas, när det är möjligt, vid resor inom 50 mil mellan hemorten och utbildningsorten. Tåg bokas till lägsta tillgängliga pris och i 2:a klass.

• Flygresor bokas till lägsta pris i ekonomiklass.
  • Boka icke-ombokningsbar biljett och effektivisera gärna hanteringen genom att boka flera resor samtidigt.
  • Hyrbil, resa med egen bil eller andra utlägg ersätts inte.
  • Skolverket bekostar inte heller taxiresor och eller logikostnader.

Visa/dölj innehåll

Vill du veta mer om uppdragsutbildning vid LiU?