Att lyssna på barn 7,5 hp

För dig som i ditt arbete möter och samtalar med barn och ungdomar. Kursen ger dig de verktyg du behöver för att utveckla din förmåga att lyssna på, och reflektera kring, barns och ungdomars röst i samhället.

Kursen vänder sig till dig som i ditt arbete möter och samtalar med barn och ungdomar. I kursen kommer du att utveckla din förmåga att lyssna på, och reflektera kring, barns och ungdomars röst i samhället. Centrala begrepp i kursen är barnperspektiv och barns perspektiv. Vi behandlar också frågor som knyter an till barns rättigheter och barnkonventionen. Kursen ger 7,5 hp. 

Målgrupp

Yrkesverksamma som i sitt arbete möter och samtalar med barn och ungdomar. 

Kursinformation

I kursen förekommer föreläsningar, seminarier och workshops. Inför varje kurstillfälle krävs individuell förberedelse. 

Vi träffas sammanlagt tio torsdagar klockan 16.00-19.00. Alla träffar sker digitalt via Zoom. Start i vecka 44, 2022 och avslutning i vecka 3, 2023. Uppehåll för jul och nyår. 

På den här sidan hittar du kursplan.

Anmälan

Välkommen med din anmälan via denna länk.

Utbildningen kostar 6 200 kr/deltagare. Sista dag för anmälan är 7 oktober 2022. Kontakta LiU Uppdragsutbildning om du är intresserad av utbildningen. Vid för få anmälningar ställs kursen in.

Citat från tidigare deltagare

"Att lyssna på barn har öppnat mina ögon. Alla som på något sätt kommer i kontakt med barn i sin yrkesutövning rekommenderas varmt att gå kursen."

Hanna Isaksson

"Kursen har gjort det enkla komplicerat och det komplicerade begripligt!"

Anonym deltagare

Kontakt

Relaterade nyheter

Mer om LiU:s uppdragsutbildningar