Att lyssna på barn

För dig som i ditt arbete möter och samtalar med barn och ungdomar. Kursen ger dig de verktyg du behöver för att utveckla din förmåga att lyssna på, och reflektera kring, barns och ungdomars röst i samhället.

Kursen vänder sig till dig som i ditt arbete möter och samtalar med barn och ungdomar. I kursen kommer du att utveckla din förmåga att lyssna på, och reflektera kring, barns och ungdomars röst i samhället. Centrala begrepp i kursen är barnperspektiv och barns perspektiv. Vi behandlar också frågor som knyter an till barns rättigheter och barnkonventionen. Kursen ger 7,5 hp.

Yrkesverksamma som i sitt arbete möter och samtalar med barn och ungdomar.

Kursinformation

I kursen förekommer föreläsningar, seminarier och workshops. Inför varje kurstillfälle krävs individuell förberedelse.

Kursträffarna är förlagda till torsdagar klockan 16-19. Plats: Campus Valla, Linköpings universitet. Vi träffas sammanlagt tio gånger.

Datum för kursträffar:

• 29 oktober
  • 5, 12, 19 och 26 november
  • 3,11 och 17 december
  • 7 och 14 januari

Kurskostnad 6 000 kronor per deltagare.

På grund av covid-19 kan delar av kursen komma att hållas på distans. I det fall det blir aktuellt, får du mer information om det längre fram.

Anmäl dig till kursen via vårt formulär senast den 14 september 2020.

Citat från tidigare deltagareVisa/dölj innehåll

"Att lyssna på barn har öppnat mina ögon. Alla som på något sätt kommer i kontakt med barn i sin yrkesutövning rekommenderas varmt att gå kursen."

Hanna Isaksson

"Kursen har gjort det enkla komplicerat och det komplicerade begripligt!"

Anonym deltagare

KontaktVisa/dölj innehåll