Att lyssna på barn 7,5 hp

För dig som i ditt arbete möter och samtalar med barn och ungdomar. Kursen ger dig de verktyg du behöver för att utveckla din förmåga att lyssna på, och reflektera kring, barns och ungdomars röst i samhället.

Kursen vänder sig till dig som i ditt arbete möter och samtalar med barn och ungdomar. I kursen kommer du att utveckla din förmåga att lyssna på, och reflektera kring, barns och ungdomars röst i samhället. Centrala begrepp i kursen är barnperspektiv och barns perspektiv. Vi behandlar också frågor som knyter an till barns rättigheter och barnkonventionen. Kursen ger 7,5 hp.

Yrkesverksamma som i sitt arbete möter och samtalar med barn och ungdomar.

Kursinformation

I kursen förekommer föreläsningar, seminarier och workshops. Inför varje kurstillfälle krävs individuell förberedelse.

Kursträffarna är förlagda till torsdagar klockan 16.00-19.00. Vi träffas sammanlagt tio gånger och då på Campus Valla eller digitalt via Zoom.

Datum för kursträffar:

• 4 november
  • 11, 18 och 25 november
  • 2, 9 och 16 december
  • 10 (som är en måndag), 13 och 20 januari.

Kurskostnad 6 200 kronor per deltagare.

Kursen har en mix av fysiska och digitala träffar. Om det blir nödvändigt av smittoskäl (Covid-19) kan den ställas så att samtliga träffar blir online.

Anmäl dig till kursen via vårt formulär senast den 4 oktober 2021.

Citat från tidigare deltagareVisa/dölj innehåll

"Att lyssna på barn har öppnat mina ögon. Alla som på något sätt kommer i kontakt med barn i sin yrkesutövning rekommenderas varmt att gå kursen."

Hanna Isaksson

"Kursen har gjort det enkla komplicerat och det komplicerade begripligt!"

Anonym deltagare

KontaktVisa/dölj innehåll