Det finns ett ökat behov av forskningsbaserad reflektion inom området integration i det arbete som Svenska kyrkans församlingar utför tillsammans med människor som är nya i Sverige. Denna utbildning innehåller teoretiska perspektiv på de utmaningar som församlingarnas medarbetare möter i sin yrkesutövning.
Utbildningen behandlar centrala begrepp så som integration, rasism, tolerans, normkritik, mångkulturalism, antirasism och inkludering.
Frågor om värderingar och värdekonflikter ägnas särskilt utrymme och kursdeltagare tränas i att formulera normativa idealbilder kring integration och jämlikhet. I kursen förankras teoretiska perspektiv i den konkreta verksamheten, och kursdeltagare tränas i att kritiskt reflektera över egna erfarenheter samt att analysera etablerade metoder för integration.
Målgrupp
Medarbetare i Svenska kyrkan, exempelvis diakoner, präster och andra som i sitt arbete möter utsatta människor och hanterar frågor som har att göra med integration.
Kursinformation
Kursen ger 7,5 hp för deltagare som väljer att delta i examinationen. Övriga deltagare ges kursintyg. Kursperioden är cirka 6 månader.
Ort och lokal för kursträffar sker enligt överenskommelse med uppdragsgivaren. Antal utbildningsplatser (min/max): 15/30.
På den här sidan hittar du kursplan.
Anmälan
Vid intresse kontakta LiU Uppdragsutbildning.