Kursen är ett stöd för dig som behöver öka din kunskap inom området våld mot barn och funderar över hur ni ska genomföra undervisningen på ditt lärosäte.
Sedan 2018 är examensordningen i högskoleförordningen ändrad för följande åtta utbildningar: fysioterapeut, jurist, läkare, psykolog, sjuksköterska, socionom, tandläkare och tandhygienist. Kursen ges på uppdrag av Jämställdhetsmyndigheten som ett stöd till universitet och högskolor i implementeringen av utbildningsmoment inom det nya examensmålet.
Kursinnehåll
Under kursen kommer du som deltagare bland annat att få stöd i att identifiera lärandemål, välja pedagogisk metod, och att planera undervisning om våld mot barn.
Kursen innehåller både tematiska föreläsningar och diskussioner och arbete i grupp där du som deltagare får diskutera över dilemman, utmaningar och vägval i undervisningen tillsammans med kollegor från andra lärosäten.
Kursen inkluderar:
- Teorigenomgångar om området våld mot barn (t.ex. förekomst och konsekvenser), barns rättigheter, etik, juridik och myndighetssamverkan.
- Pedagogiska verktyg för att planera och genomföra utbildningsmoment
- Praktiska resurser och stöd till lärare och studenter.
- Diskussion och reflektioner kring attityder och värderingar inom området våld mot barn.