Validering i praktiken 7,5 hp

En uppdragsutbildning som ger dig fördjupad förståelse av valideringsprocessen och verktyg för att utveckla valideringsverksamhet.

Bild: Uppslagen bok med glasögon liggande ovanpå.Utbildningen handlar om validering av vuxnas kunskap och kompetens, och utgår från följande fyra teman:

1. Kunskap, kompetens och lärande
  2. Validering som samhällsfenomen och praktik
  3. Kompetens för validering - kartläggarkompetens och bedömarkompetens
  4. Verktyg för validering

Olika delar av valideringsprocessens behandlas ur individ-, organisations- och samhällsperspektiv.

Utbildningen omfattar 7,5 hp.

På den här sidan finns kursplan.

Målgrupp

Utbildningen är relevant för personer som arbetar med validering inom exempelvis yrkesutbildning, vuxenutbildning, folkhögskola, studieförbund, yrkeshögskola, högre utbildning och arbetsförmedling.

Du som arbetar som studie- och yrkesvägledare, pedagog, rektor, utbildningsledare, handläggare eller motsvarande är välkommen att söka utbildningen.

Utbildningens innehåll och upplägg

Utbildningen innehåller konkreta exempel på validering och relevanta teoretiska perspektiv som tillsammans bidrar till ökad förståelse om valideringspraktiken.

I utbildningen varvas föreläsningar med seminarier och grupparbete. Utbildningen examineras genom ett individuellt skrivarbete som bygger på muntliga och skriftliga arbetsuppgifter.

Utbildningen ges på uppdrag av Skolverket och en ny omgång startar hösten 2022.

Anmäl dig via länken nedan. Anmälan öppnar 11 april och stänger 10 juni.

Utbildningen har begränsat antal platser. Vid behov kommer ett urval att göras baserat på Skolverkets principer för olika målgrupper.

Du kommer att få besked via e-post om du antagits till utbildningen, då får du också mer information om utbildningens innehåll och form.

För höstens utbildningsomgång gäller följande datum:
17 augusti

Dagarna startar kl. 10.15 och avslutas kl.16.00.

Utbildning ges på Linköpings universitet, campus Valla.

Anmälan HT 22

Länk till anmälan hittar du här

OBS! Sista anmälningsdag är 10 juni.

Citat från tidigare deltagare Visa/dölj innehåll

"Mycket kunniga, engagerade och intressanta föreläsare. Jättebra att få insyn i andra områden och inte enbart inom en sektor. Vilken bredd det finns!"

(citat ur kursutvärderingen)

"Tycker både föreläsningar och litteratur har knutit an bra till min vardag. Roligt att vi har så olika bakgrunder men ändå ett gemensamt mål att arbeta med validering i olika typer av organisationer. Blev en fantastisk dynamik i de små grupperna med våra olika bakgrunder och mycket roliga diskussioner."

(citat ur kursutvärderingen)

"Det var väldigt intressant att läsa utbildningen, jag fick några aha-upplevelser, men också bekräftelse på att vi tänker rätt. Det var även bra att jag kunde koppla examinationsuppgifterna direkt till det jag gör i jobbet."

(citat från en artikel på www.nvl.org)

Kontakt Visa/dölj innehåll

Om LiU Uppdragsutbildning Visa/dölj innehåll