Välkommen från rektor!

Hej!

Jag heter Helen Dannetun och jag är rektor på LiU sedan 2011. Först vill jag bara säga att jag är väldigt glad över att du vill studera här hos oss. Jag har själv studerat på Linköpings universitet och tog min examen 1980.

Du kommer till ett universitet som hela tiden tänker nytt när det gäller både utbildning och forskning. Vår historia är spännande och vill du veta mer om hur vi kom till en gång i tiden så kan du titta på videon här nedanför.

Vi som jobbar här är måna om att du ska få den bästa av utbildningar och för att kunna erbjuda en ännu bättre studiemiljö så bygger vi nu ett studenthus på Campus Valla i Linköping. Huset blir sju våningar högt och kommer att bli ett nav för er studenter. Förutom att vi har en hög kvalité på våra utbildningar och en stimulerande studiemiljö på Campus-områdena kommer du också till städer med ett brett studentliv. Jag är stolt över vår verksamhet och våra studenter.

Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss under din studietid och så småningom når dina yrkesdrömmar.

Varmt välkommen till LiU!

Vår berättelse

LiU:s bakgrund