HELIX årliga konferens om arbetslivsforskning hålls som vanligt - men blir annorlunda i år.

På grund av coronapandemin ställer vi inte in utan vi ställer helt enkelt om HELIX-dagen till distansläge. Det blir fortfarande en heldag fast nu organiseras den med hjälp av Zoom istället för Konsert & Kongress.

Själva HELIX-dagen 21 oktober startar klockan 09.15 och avslutas klockan 16.15 med inledning och avslutning HELIX av föreståndare, professor Mattias Elg. Det blir i vanlig ordning ett fullmatat program med spännande presentationer av forskning och utvecklingsarbete i organisationer. Deltagarna kommer att få rapporter från både nya och gamla projekt.

Porträttbild på Lotta Dellve.Lotta Dellve. Foto Fotograf Johan Wingborg

Key note-föreläsare är Lotta Dellve, professor i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet. Hennes främsta forskningsintressen handlar om hur psykosocial arbetsmiljö påverkar arbete, hälsa och välbefinnande - och hur denna dynamik utvecklas. Hon har i en rad forskningsprojekt studerat hur arbete och arbetsförhållanden påverkas i vardagsarbetet och under utvecklingsarbeten.

I sitt föredrag kommer Lotta Dellve att ta upp aktuella rön från forskning om chefsarbete i kommuner och regioner, arbete i högre åldrar samt arbetsskador.

Programmet kan du ladda ner här. Obs! Ingen anmälan behövs.

HELIX-dagen 2020_inbjudan

Varmt välkommen!