Vallabiblioteket flyttar

Till höstterminen 2019 öppnar Vallabiblioteket i helt nya lokaler i Studenthuset – varmt välkommen att träffa oss där från 1 augusti! Vallabiblioteket är öppet som vanligt i juni och därefter har vi stängt hela juli. Vi strävar efter att ge en så god service som möjligt i samband med flytten även om inte riktigt alla tjänster är tillgängliga. Här är vad som gäller kring olika bibliotekstjänster i sommar.

Hjälp oss flytta - låna böcker och behåll dem över sommaren: Böcker du lånar på alla våra tre bibliotek får du gärna behålla till 1 augusti. Vill du så kan du naturligtvis lämna tillbaka lånade böcker på Medicinska biblioteket eller på Campus Norrköpings bibliotek. Du kommer också att kunna lämna tillbaka böcker du lånat hos oss på Linköpings stadsbibliotek eller något av filialbiblioteken i Linköpings kommun.

Välkommen till våra övriga campusbibliotek i sommar: Medicinska biblioteket på Campus US och Campus Norrköpings bibliotek i Kåkenhus har öppet enligt särskilda sommaröppettider. Här kan du låna de böcker som finns på plats och använda bibliotekens läsplatser men inte beställa böcker från Vallabiblioteket under sommaren då flytten pågår.
Sommaröppettiderna hittar du här.

Medicinska biblioteket
Campus Norrköpings bibliotek

Linköpings universitetsbiblioteks fjärrlåneservice kommer att vara stängd från den 21 juni till den 28 juli. Det betyder att du inte kommer att kunna beställa fjärrlån från andra bibliotek via oss och att andra bibliotek inte kommer att kunna beställa fjärrlån från oss under denna period. Återlämna gärna fjärrlån du inte behöver behålla över sommaren innan den 21 juni.

Anställda vid Linköpings universitet kommer även under sommaren att ha tillgång till fjärrlånetjänsten Get It Now, via vilken många artiklar kan levereras i elektronisk form. Du hittar detta alternativ när du sökt fram en artikel i bibliotekets söktjänst och sedan klickar på "Hitta fulltext".

I Studenthuset, som öppnar i början av augusti, finns bland annat det nya Vallabiblioteket, många läsplatser och grupprum, lärosalar och studentdrivet café med billigt kaffe. En naturlig mötesplats med viktiga funktioner där du kan få information, vägledning och service - all studentservice på en plats. Hit kan du gå och få hjälp med alla dina frågor som rör din studietid och frågor runt omkring den. De som jobbar här på Infocenter kommer kunna lösa det mesta som du som student undrar över. Här kan du också träffa studievägledare och Studenthälsan.

Har du frågor kring flytten eller annat som rör bibliotekets tjänster kan du nå oss via biblioteket@liu.se

Följ uppdateringar kring flytten på vår blogg Aktuellt på biblioteket och i våra kanaler på sociala medier: TwitterInstagram och Facebook

Mer om biblioteket och Studenthuset
Visa/dölj innehåll