Vallabiblioteket har flyttat

Höstterminen 2019 öppnar Vallabiblioteket i helt nya lokaler i Studenthuset – varmt välkommen att träffa oss där från den 1 augusti! Här hittar du information som hjälper dig att orientera dig i bibliotekets lokaler. Invigningen av huset sker under Festivalveckan 30 augusti–5 september.

Hitta i biblioteket

Vallabiblioteket omfattar lokaler i Studenthuset på plan 3, 4, 5 och 6 samt Bokmagasinet på plan 1. Bibliotekets informationsdisk hittar du på plan 3. Där kan du få hjälp av bibliotekarier med allt från informationssökningsfrågor, låneärenden och det mesta som rör bibliotekets tjänster. Personal finns på plats klockan 8.00–20.00 måndagar–torsdagar, 8.00–17.00 fredagar och 11.00–15.00 lördagar.

På plan 3 finns även samlingen med kursreferensböcker för dagslån, hyllan med beställda böcker för avhämtning, dagstidningar samt de senaste numren av ett urval tidskrifter. Det är också här du återlämnar böcker i bibliotekets återlämningsmaskin.

På plan 4 och 5 finns, förutom ett stort utbud av läsplatser, samlingen med skönlitteratur på svenska. På plan 4 finns också en tyst läsesal. Bibliotekets DigiMaker (kombinerat Digital Lab och Makerspace) hittar du på plan 5. På plan 6 återfinns samlingarna med skönlitteratur på övriga språk, exempelvis engelska.

Huvuddelen av bibliotekets boksamling återfinns i Bokmagasinet på plan 1. Du är välkommen att beställa därifrån via bibliotekets söktjänst eller komma dit och låna själv. Magasinet är öppet för besökare klockan 8.00–17.00 måndagar–fredagar från och med måndag vecka 33 (den 12 augusti).

Studenthuset - Campus Vallas nya mötesplats

Förutom det nya Vallabiblioteket finns i Studenthuset bland annat lärosalar och studentdrivet café. Huset är en naturlig mötesplats med viktiga funktioner där du kan få information, vägledning och service - all studentservice på en plats. Hit kan du gå och få hjälp med dina frågor som rör din studietid. De som jobbar på Infocenter på plan 2 (entréplanet) kommer att kunna lösa det mesta som du som student undrar över. Här kan du också träffa studievägledare och Studenthälsan.

Invigningsveckan

Studenthuset invigs under Festivalveckan 30 augusti–5 september 2019. Veckan är fylld med evenemang såsom inspirerande föreläsningar, workshops och prova på-aktiviteter (greenscreen, virtual reality, 3D-skrivare och mycket mer). Välkommen till invigningen av Campus Vallas nya studenthus!

Mer om biblioteket och Studenthuset
Visa/dölj innehåll