Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information och nytt på webbplatsen -  - 
CETIS - Centrum för tekniken i skolan - 
Startsida -   Anpassa - gör egna inställningarAnpassa -   Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Översikt, webbkarta - kortkommando Alt + 3Webbkarta   - English - information about CETIS.English -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 

CETIS nyhetsbrev

Ge tips till nyhetsbrevet!


Tekniken i skolan nr 4 2016
Tekniken i skolan nr 4, 2018
I årets sista nyhetsbrev tittar vi tillbaka och reflekterar över TiS 2018, Tekniken och människan. Vi trycker lite extra på att lanseringen av 200 timmar Teknik nu är genomförd. Claes Klasander skriver om hur ämnets syfte ska vara vägledande för ett centralt innehåll. Läs Per Gybergs studie om varför vi struntar i miljön och Johan Linds forskning om hur elever kommunicerar vetenskapliga begrepp. Läs Anna Wirstedts undersökning hur undervisning kan gå till när elever inte har ett gemensamt verbalspråk. Du får tips om kurser i teknik och rymd och som vanligt hittar du boktips. Vi ses nästa år och trevlig läsning!


200 timmar Teknik logga

200 timmar Teknik - ett inspirationsmaterial
CETIS vill inspirera dig som undervisar i Teknik och hur du kan använda de 200 timmarna. Inspirationsmaterialet har utgångspunkt i de fem förmågorna och kopplar till det centrala innehållet. Du hittar en tydlig progression i materialet och tanken är att du ska få syn på helheten i undervisningen.

CETIS - Centrum för tekniken i skolan

Välkommen tillbaka till VT2019!


Senaste nytt inom området
teknik och teknikundervisning

 • 2019-02-04
  Vad tycker du om CETIS nyhetsbrev - Tekniken i skolan?
  Till enkäten - klicka här!

  Vi skulle vilja veta vad du tycker om vårt nyhetsbrev – Tekniken i skolan. Med hjälp av dina svar kan vi ge dig mer relevant information. Enkäten, som är anonym, tar cirka 2-3 minuter att genomföra.
 • 2018-02-04
  Prenumeration - Tekniken i skolan - meddela oss din e-postadress
  Fr.o.m nr 2019/1 kommer inte längre pappersversionen av nyhetsbrevet Tekniken i skolan att ges ut. Numera skickas nyhetsbrevet endast ut via e-post. Så meddela oss din e-postadress via länken ovan.
 • 2019-02-04
  Upptäck tekniken runt omkring dig på sportlovet!
  Fr.o.m. vecka 7 t.o.m. vecka 11 infaller sportlovet.
  Det finns många saker att göra, som t.ex. att göra en gå-tur och upptäcka teknik i staden, besöka ett museum, spela spel, uppfinna något, bygga en snökoja, ratta din snowracer, ställa in bindningar på dina skidor eller någon annan teknikrelaterad aktivitet. Trevligt sportlov önskar CETIS!
 • 2018-12-04
  CETIS nyhetsbrev - Tekniken i skolan nr 4, december 2018
 • 2018-11-23
  200 timmar Teknik - ett inspirationsmaterial
  Nu lanserar vi inspirationsmaterialet 200 timmar Teknik för årskurs 1-9. CETIS vill inspirera dig som undervisar i Teknik och hur du kan använda de 200 timmarna. Inspirationsmaterialet har utgångspunkt i de fem förmågorna och kopplar till det centrala innehållet. Du hittar en tydlig progression i materialet och tanken är att du ska få syn på helheten i undervisningen.
 • 2018-10-04
  Tips om utställningen Cyklar på Mölndals stadsmuseum
  Utställningen Cyklar på Mölndals stadsmuseum pågår t.o.m. den 15 september 2019. I utställningen får du möta ett av våra mest populära transportmedel i en mängd olika skepnader, från höghjuling till landsvägsracer i kolfiber. Fundera över cykelns betydelse för samhället, miljön – och för dig som individ.
  Utställning Cyklar, Mölndals stadsmuseum
 • Ismannen - en räddare i nöden2018-08-20
  Ismannen - en räddare i nöden - Från ved till www
  I dag har vi släppt det tredje arbetsområdet Ismannen - en räddare i nöden i undervisningsmaterialet Från ved till www. Det finns att ladda ned via länken ovan.
 • 2018-08-20
  Vi vill veta era planer för teknikämnet

  Har din skola eller din kommun en plan för teknikämnet i grundskolan? CETIS efterlyser övergripande planeringar, gärna för årskurs 1-9. Vi kommer inte publicera något, utan vill se hur ni väljer att lägga upp undervisningen. Kanske kan detta leda vidare till något. Vill du dela med dig till oss? Mejla charlotta.nordlof(at)liu.se

 • 2018-08-20
  Teknikämnet har fått en egen professor!

  Jonas Hallström är nu professor i teknikens didaktik vilket är viktigt för teknikdidaktiska forskningens status. En intervju med Jonas kommer i nästa nyhetsbrev. Nu säger vi grattis till Jonas och grattis till teknikämnet!


Följ CETIS på Instagram. Följ CETIS på Facebook
CETIS finns på Instagram och Facebook. Följ oss gärna!
 -