Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
Startsida -  kortkommando Alt + 1Startsida -   Anpassa - gör egna inställningarAnpassa -   Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Översikt, webbkarta - kortkommando Alt + 3Webbkarta -   English - information about CETISEnglish -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida /Konferenser

Regionala konferenser

Syftet med de regionala konferenserna är att informera om det senaste inom teknikundervisningen, erbjuda intressanta workshops, föreläsningar och seminarier som täcker hela teknikämnets bredd.

Konferenserna ger möjlighet till samverkan och spännande möte och som vanligt vänder vi oss till förskollärare och lärare i alla skolformer från förskola till och med gymnasiet.

Hösten 2020 kommer vi att kunna mötas igen på fyra platser runtom i landet.

Här finns möjlighet att presentera intressanta och viktiga projekt inom den egna regionen.

Information och konferenserna 2020

Datum för de kommande konferenserna:

  • Växjö 24 september
  • Eskilstuna 29 september
  • Stockholm 13 oktober
  • Sundsvall 15 oktober

För grundskolans konferenser är årets konferenstema Teknikundervisningens djup och bredd. Då grundskolans kursplaner revideras ges förändringarna utrymme i programmet. Ytterligare kommer konferenserna innehålla områden som digitalisering, våra inspirationsmaterial för förskola och grundskola och flera andra områden som ryms inom teknikundervisningen. Programmet består av valbara aktiviteter, du som deltagare väljer vad du vill anmäla dig till utifrån ditt eget intresse.

Den 13 oktober i Stockholm är konferensen med temat Teknikprogrammets djup och bredd riktad specifikt till gymnasiets teknikprogram. Lärare med intresse för teknikprogrammets olika inriktningar välkomnas till en endagskonferens fylld med inspirationsföreläsningar och många möjligheter till diskussioner. Du får information och kan diskutera teknikprogrammets olika inriktningar, teknikprogrammets fjärde år, de olika kurserna inom alla åren samt hur du kan arbeta i dem. Det preliminära programmet hittar du här:
Preliminärt program för konferensen Tekniken i skolan - Stockholm den 13 oktober 2020 (pdf)


För dig som vill medverka på konferenserna för förskola och grundskola

Nu har vi öppnat intresseanmälan för dig som vill medverka på någon eller flera av konferenserna i Växjö, Eskilstuna och Sundsvall. Vi söker dig som vill berätta om din verksamhet, dela med dig av undervisningsexempel eller forskningsresultat.

Vem kan medverka?

Det är angeläget att få teknikämnet belyst från olika perspektiv. Du som medverkar kan vara lärare, förskollärare, lärarutbildare, utvecklingsledare/pedagog, NTA-utvecklare, forskare m.m. Av erfarenhet vet vi att deltagarna önskar ett starkare lärarperspektiv, t.ex. från lärarutbildningar eller lärare som själva utvecklar ämnet, så lärare och lärarutbildares medverkan är extra välkommen. Vi vill att alla programpunkter på konferensen har en tydlig koppling till teknikämnet.

Hur går det till?

Formen för din medverkan bestämmer du själv: Ett seminarium, workshop eller en föreläsning – eller en kombination av dessa. Det viktiga är innehållet. Tiden för ett pass kommer vara 50–60 minuter.
Läs mer i följande pdf-dokument:
Inbjudan till medverkan vid konferensserien TiS2020 (pdf)

Intresseanmälan senast den 29 mars

För att få ut inbjudan i tid behöver vi din intresseanmälan så snart som möjligt – helst omgående – dock senast den 29/3. Programmet i sin helhet planerar vi ska vara klart i maj.
Anmäl ditt intresse via länken nedan:
Intresseanmälan som medverkande på TiS2020


Information om anmälan

Information och möjlighet till anmälan kommer att presenteras här på CETIS hemsida i början av 2020.

Information om anmälan för medverkande och deltagare meddelas så snart som möjligt, men dessa hållpunkter har vi så länge:

Intresseanmälan för medverkande:  Formulär för intresseanmälan kommer öppnas senast under februari.

Anmälan för utställare: Kommer öppnas under våren.

Deltagaranmälan: Öppnar i juni.

Programmen för respektive konferens:
Släpps senast i juni.

Vi meddelar via hemsidan, facebook och instagram när anmälningarna öppnar. 


Dokumentation från tidigare regionala konferenser

TiS 2018

Dokumentationer från de regionala konferenserna hösten 2018 i Luleå, Göteborg, Malmö och Stockholm:
Dokumentationer - Regionala teknikkonferenser - TiS 2018

TiS 2016

Dokumentationer från de regionala konferenserna hösten 2016 i Kalmar, Västerås, Luleå, Stockholm och Gävle:
Dokumentationer - Regionala teknikkonferenser - TiS 2016

TiS 2014

Dokumentationer från de regionala konferenserna 2014 i Luleå, Malmö, Uppsala, Växjö och Örebro.
Regionala teknikkonferenser - TiS 2014

TiS 2011

Många spännande seminarier, utställningar och samtal. Så kan vi sammanfatta höstens teknikkonferenser 2011. CETIS arrangerade då, i samverkan med Skolverket och Teknikföretagen, fyra regionala ”Polhemsknutar” i Norrköping, Uppsala, Kristianstad och Göteborg.
CETIS regionala teknikkonferenser 2011

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -