Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
Startsida -  kortkommando Alt + 1Startsida -   Anpassa - gör egna inställningarAnpassa -   Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Översikt, webbkarta - kortkommando Alt + 3Webbkarta -   English - information about CETISEnglish -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida /Konferenser

TiS 2018 logga - Luleå, Göteborg, Malmö och Stockholm.

 

Välkommen att anmäla dig till TiS 2018!

TiS 2018 - vykortsframsida.

 

 -  

Regionala konferenser

Dokumentation - Regionala teknikkonferenser - TiS 2018

Två studenter på regionala teknikkonferensen TiS 2018 i Luleå.

Höstens teknikkonferenser har nu avslutats! Vi började i norr på Luleå Tekniska universitet, sedan åkte vi söderut för att träffas på Göteborgs universitet, Malmö högskola och på KTH i Stockholm. Totalt har över 600 medverkande, deltagare och utställare mött upp för att ta del av varandras tips, åsikter, undervisningsmetoder och material. Det har varit många spännande workshops, föreläsningar och seminarier som har täckt hela teknikämnets bredd.

En mycket viktigt del tycker vi är att få dela med oss av CETIS ståndpunkter när det gäller de nya skrivningarna gällande digitalisering. Det är en utmaning som är värd att tas på stort allvar, vi behöver lyfta frågan hur det kan rymmas inom teknikämnet. Vi bör skilja på teknikämnets innehåll och IKT-stöd. Viktiga saker att hålla ordning på. Klasander berättade också om att digital kompetens handlar i grundskolan om mer än bara ”programmering”! 

  • Vad kan digitalisering användas till? 
  • Hur förändras samhället av teknikens digitalisering?
  • Hur påverkas vår vardag, våra yrken, vår fritid? 

Som alltid har vi haft ett gott samarbete med högskolor och universitet på alla konferensorter och konferensorganisationen har fungerat mycket bra! CETIS sänder ett stort tack till alla medverkande, deltagare och utställare som har informerat, diskuterat, lyssnat, bidragit och visat upp sin verksamhet! 

Konferenserna har haft spännande inslag där både fasta programpunkter som CETIS inledning, Skolverkets information och CETIS exempelmaterial 200 timmar i Teknik, blandades med de regionala inslagen av seminarier och workshops. 

Vi hoppas att du som deltagare har blivit inspirerad under de heldagar vi har genomfört. Vi har haft fullspäckade dagar med någonting för alla målgrupper och vi hoppas du har hittat det du har varit intresserad av. Ännu en gång, ett stort tack!

Vi planerar ingen traditionell tvådagars rikskonferens i Norrköping under 2019. Vi satsar på andra sätt att kommunicera och mötas. Så håll utkik på vår hemsida och på andra sociala medier, om var och när vi ska mötas igen.

Läs om föreläsningar och workshops och ta även gärna del av presentationer som du inte hade möjlighet att närvara vid:
Dokumentation - Regionala teknikkonferenser - TiS 2018


Allmänt om Regionala konferenser

Sedan några år arrangerar CETIS regionala konferenser återkommande på olika orter i Sverige. De har två syften:

  • För det första ska den ge möjlighet för fler inom en region att ta del av några av temana från den nationella konferensen.
  • För det andra ger det möjlighet att samla och presentera intressanta och viktiga projekt inom den egna regionen.

De senaste regionala konferenserna anordnades 2016.


Dokumentation från tidigare regionala konferenser

TiS 2016

Dokumentationer från de regionala konferenserna hösten 2016 i Kalmar, Västerås, Luleå, Stockholm och Gävle:
Dokumentationer - Regionala teknikkonferenser - TiS 2016

TiS 2014

Dokumentationer från de regionala konferenserna 2014 i Luleå, Malmö, Uppsala, Växjö och Örebro.
Regionala teknikkonferenser - TiS 2014

TiS 2011

Många spännande seminarier, utställningar och samtal. Så kan vi sammanfatta höstens teknikkonferenser 2011. CETIS arrangerade då, i samverkan med Skolverket och Teknikföretagen, fyra regionala ”Polhemsknutar” i Norrköping, Uppsala, Kristianstad och Göteborg.
CETIS regionala teknikkonferenser 2011

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -