Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
Startsida -  kortkommando Alt + 1Startsida -   Anpassa - gör egna inställningarAnpassa -   Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Översikt, webbkarta - kortkommando Alt + 3Webbkarta -   English - information about CETISEnglish -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida /Nyhetsbrev

 

Boktips

Utdrag ur CETIS nyhetsbrev nr 1 mars 2010

Bokomslag till Riddarborgen.Riddarborgen

Texicon Förlag, 2007
Kyrima Trapp
Inbunden, 16 sidor
ISBN: 978-91-976084-3-5
Pris: 99 kr, inklusive moms

Innanför borgens murar är det mycket som ska göras. Stenhuggare behöver laga muren, snickaren sågar plankor, smeden lagar svärd och hästarna ska få nya skor. Riddarna och alla andra behöver mat, men hur lagades maten förr i tiden och hur handlade man sin mat och sina kläder? Varför var riddarens rustning tung och vilken utrustning använde han i tornerspelet?


Bokomslag till Kråke på mejeriet.Kråke på mejeriet

Gleerups utbildning, 2009
Maria Bosson Rydell,
Jessica Lindholm
Inbunden, 47 sidor
ISBN: 91-40-63973-8
Pris: Cirka 130 kr, inklusive moms

Kråke, 5 år, funderar på var mjölken kommer ifrån och hur mjölken kommer in i tetran. Följ med till bondgården och se hur mjölkningen går till och hur den speciella mjölkstolen ser ut. Mjölkmaskinen är som en dammsugare som suger mjölken till en kyltank där den förvaras tills mjölkbilen kommer. På mejeriet lär sig Kråke hur mjölken hanteras när den åker genom slangar och olika apparater för att sedan bli smör eller yoghurt som fylls på i olika paket.


Bokomslag till Svenska varumärken.Svenska varumärken i hus och hem

Historiska media, 2009
Thorsten Sandberg
Inbunden, 200 sidor
ISBN: 978-91-85873-79-1
Pris: 320 kr, inklusive moms

Här skildras många kända svenska varumärken genom en presentation av entreprenören bakom varumärket och den utveckling av produkten som sedan skedde genom åren. Läs om varumärkets betydelse genom tiderna, varumärkeslojalitet och om konsumenten och varumärket. Boken är rikt illustrerad med foton på möbler, leksaker, mat, bilar med mera, som vi alla känner till och som väcker minnen.


Bokomslag till Knopboken.Första knopboken

ICA bokförlag, 2006
Berndt Sundsten och Jan Jäger
Inbunden, 48 sidor
ISBN: 91-534-2573-1
Pris: 164 kr, inklusive moms

Knopen och repets betydelse har varit nästan lika viktig som hjulet för människans utveckling och de flesta vet hur man gör en enkel knop. Olika kulturer har genom historien haft nytta av att bland annat kunna sammanfoga föremål och genom årtusenden har tekniken utvecklats. Lär dig göra öglor, surra fast föremål, förläng tampen eller gör en smugglarstek. En bra knop ska vara lätt att få upp. Här finns många användningsområden. Till lek och vardags är nyttan av knopar stor precis som på de gamla segelfartygen för länge sedan.


 

Nyhetsbrev nr 1 mars 2010 - startsida

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -