Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen -
Till CETIS startsida -
Startsida -  kortkommando Alt + 1Startsida -   Anpassa - gör egna inställningarAnpassa -   Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Översikt, webbkarta - kortkommando Alt + 3Webbkarta -   English - information about CETISEnglish -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  -
Startsida /Nyhetsbrev

Boktips

Utdrag ur CETIS nyhetsbrev nr 3 oktober 2011

Bokomslag - Energins mysterierEnergins mysterier

Borgströms
Förlag, 2011
Håkan Borgström
Inbunden, 46 sidor
ISBN: 978-91-633-8891-0
Pris: Cirka 99 kronor, inklusive moms

Författaren vänder sig till barn mellan 9 och 12 år och förklarar på ett lättsamt och roligt sätt vad energi är, och hur vi kan producera energi på nya sätt. Här får du roliga nördfakta men även kunskap om forskning som pågår. Till exempel kan vi få energi genom vågornas rörelser och vi kan ladda mobilen med energi från en potatis. Kapitlen avslutas med en ruta med lättillgänglig kort fakta och sist i boken finns ett litet frågetest.

Bokomslag - Teknikutbildning för framtiden.Teknikutbildning för framtiden

Liber, 2011
Hansson, Nordlander, Skogh, red.
Häftad, 224 sidor
ISBN: 978-91-47-10001-9
Pris: Cirka 300 kronor, inklusive moms

År 2011 fick teknikämnet nya kurs- och ämnesplaner för både grundskolan och gymnasiet. Men hur ska de nya läroplanerna i teknik förverkligas i praktiken? Hur kan skolledning och lärare utveckla teknikundervisningen så att ämnet teknik blir intressant, relevant och viktigt för alla elever? Kapitlen handlar bland annat om ungdomars teknikintresse, hur undervisning går till i klassrummet, förhållandet teknik i skolan och i det omgivande samhället. Avslutande kapitel sammanfattar de idéer och förslag till förbättrad teknikundervisning som framkommit under arbetet med boken.

Nyhetsbrev nr 3 oktober 2011 - startsida

- TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -