Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen -
Till CETIS startsida -
Startsida -  kortkommando Alt + 1Startsida -   Anpassa - gör egna inställningarAnpassa -   Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Översikt, webbkarta - kortkommando Alt + 3Webbkarta -   English - information about CETISEnglish -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  -
Startsida /Nyhetsbrev

Utdrag ur CETIS nyhetsbrev nr 2 maj 2014

AktivitetskortAktivitetskort

Teknik i förskolan
Natur & Kultur, 2013
Karin Persson-Gode
50 kort
ISBN: 978-91-2743008-2
Pris: Ca 425 kr, inklusive moms

Aktivitetskort Teknik i förskolan är en låda med aktivitetskort inom områdena skapa, konstruera och bygga. De har ett tydligt tekniskt innehåll som är kopplat till kursplanen. Korten kan användas spontant för att få idéer till aktiviteter eller i den planerade verksamheten. På ena sidan av korten finns uppgiften beskriven där barnet är mottagaren, på andra sidan finns information till pedagogen, där man hittar mål med aktiviteten samt med vilka metoder aktiviteten ska genomföras.

DVD FerrumcityFerrumCity 3.2

Jernkontoret
Den svenska stålindustrins branschorganisation 2011
DVD
Kan beställas på
Jernkontorets webbplats
Klassuppsättningar beställs via
Utbudets webbplats

FerrumCity 3.2 är den femte utgåvan av den nyfikenbaserade faktasamlingen om bl.a. stålproduktion, återvinning och användning, marknad, utbildning, stålets egenskaper och historia. Lämplig som introduktion och fördjupning i högstadiet och gymnasiet. Här visas filmer om stålkretsloppen, stålindustrin och om Vasas nya bultar, texter om t.ex. civilingenjörers uppgifter och karriär och du får tips om hur FerrumCity kan användas i undervisningen.

Bygg med legoboken.Bygg med LEGOboken

Bonnier Carlsen, 2013
Daniel Lipkowitz
Inbunden, 208 sidor
ISBN: 978-91-6387639-4
Pris: 156 kr inklusive moms

Här är en inspirationsbok som sätter fart på fantasin och skapande. LEGOentusiaster från hela världen berättar om vad man kan konstruera och bygga med bitar som redan finns hemma. Kanske en racingbana till bilen eller en lönndörr att smita ut igenom. Boken vänder sig till LEGObyggare i alla åldrar och den fokuserar på det som gör att det är roligare leka med LEGO: bygg, riv, bygg upp igen eller skapa nytt!

Bokomslag Vattnets MysterierVattnets Mysterier

Borgströms Förlag, 2013
Håkan Borgström
Inbunden, 46 sidor
ISBN: 979-91-980567-16
Pris: Cirka 99 kr, inklusive moms

I Vattnets Mysteriet berättar vetenskapsjournalisten Håkan Borgström om vattnets betydelse, allt från hur brandmännen använder vatten för att släcka eldsvådor, hur världshavens strömmar påverkar vårt klimat och hur mycket skräp som samlas i våra hav. Rent vatten är en bristvara för många människor och med alla dessa fakta kan vi ställa oss frågan hur vi ska lösa nedsmutsning och rening av vatten med teknikens hjälp.

Nyhetsbrev nr 2, maj 2014 - startsida

- TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -