Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
Startsida -  kortkommando Alt + 1Startsida -   Anpassa - gör egna inställningarAnpassa -   Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Översikt, webbkarta - kortkommando Alt + 3Webbkarta -   English - information about CETISEnglish -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida /Undervisningsexempel

Teknik tillsammans


 

 -  

Teknik tillsammans

Pågående revidering och anpassning till Lgr 11
Under revideringsarbetet har vi passat på att rätta till eventuella tryckfel och förändrat vissa instruktioner så att de ska bli tydligare. Det reviderade materialet publiceras i takt med att det är klart.


Teknik tillsammans är ett webbaserat undervisningsmaterial i teknik för barn i förskola till skolår 5 och materialet har sin egen webbplats:
https://liu.se/cetis/tekniktillsammans

Det bygger på ett läromedel som utvecklats i England av The Nuffield Foundation. Centrum för tekniken i skolan (CETIS), Linköpings universitet, har fått fria händer att använda materialet. Det handlar således inte om någon direkt översättning.

Huvudsyftet är att barn skall utveckla sina kunskaper om teknikens betydelse för människan, samhället och naturen.

I undervisningsmaterialet presenteras idéer och metoder som kan vara till stöd när man planerar och genomför teknikmoment tillsammans med en barngrupp. Där föreslås också en arbetsmodell som ger barn möjligheter att stegvis utveckla teknikkunskaper.

I svenska styrdokument finns ett flertal målskrivningar med anknytning till teknik. Undervisningsmaterialets innehåll ger goda möjligheter att arbeta mot ovanstående mål.

Läs mer under
https://liu.se/cetis/tekniktillsammans

 

 

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -