Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
Startsida - kortkommando Alt + 1Startsida -   Anpassa - gör egna inställningarAnpassa -   Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Översikt, webbkarta - kortkommando Alt + 3Webbkarta -   English - information about CETISEnglish -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida /Undervisningsexempel

Öresundsbron

 

 -  

Teknik, natur och samhälle - Undervisningsexempel

Alla åldrar

Skolår F-6

 • Inspirerande teknikundervisning
  Mariann Kuusivuori och Linda Sjöblom från Huddinge kommun berättade om sina projekt inom NT-satsningen. Under workshopen visade de på olika tips och idéer kring teknikarbete i årskurs 1-6 . Bland annat arbetar de med området Teknikutveckling där elever får fundera på olika saker som har förändrats i utförande men har samma funktion som tidigare, t.ex. klockor, telefoner och vispar.
 • Tema Papper - NTA
  I tema Papper utvecklar eleverna sina förmågor att identifiera och ta fram lösningar till problem som kan lösas med teknik. Eleverna får också möjlighet att teoretisk förankra, diskutera och reflektera över det de konstruerar och tillverkar. Temat behandlar delar av det centrala innehållet i teknik i årskurs 4–6.
 • En dag på Arlanda
  Pilotyrket har varit många barns dröm under uppväxten. Med pilotglasögon och kaptensmössan på erövrar man luftrummet och så är man på väg!

Skolår 7-9

 • Från ved till www
  Det här är ett undervisningsmaterial som har sin grund i Jan Garnerts skrift Från ved till www – när framtiden blev elektrisk. Det riktar sig främst till lärare i teknik för årskurs 7–9 men är även användbart för lärare i bl.a. samhällskunskap och historia – för att få ett teknikperspektiv på ämnet.
 • Tekniken i arkitekturen
  Madeléne Beckman tog oss hela vägen från långhus till dagens nya arkitektur med glas, trä och stål. Hon berättade om hur teknikens utveckling hjälpt till att utforma hus och arkitektur på nya, förbättrade och spännande sätt.
 • Radiostyrd teknik i undervisningen
  Joakim Svärdhs förevisning om hur teknik, utvecklad för radiostyrda farkoster, kan användas i teknikundervisningen.
 • Krig och månfärder - teknikens drivkrafter?
  Johnny Häger gav en historisk tillbakablick om teknikens drivkrafter, för att sedan ta oss vidare in på två konkreta övningsuppgifter. Två uppgifter som är utmärkta att göra tillsammans med elever.
 • Mobilt datorspel utomhus - en möjlighet i undervisningen?
  Sverker Aasa och Per Jönsson från Malmö högskola vill visa hur man kan använda modern teknik i undervisningen.
 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -